delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu aç falan dediğine göre o zaman o arkadaş da aramızda. Bir kişinin emek sarfettiği birşeyi çalmak HARAMDIR. Elin gavuru bir film yapar, parayla satar, sen beleşten internetten izlersin HARAMDIR. Bir sanatçi/türkücü bir müzik yapar, gidersin fizy den dinlersin rapidden yada torrentten bulur indirirsin HARAMDIR. Bir kişi makale yazar emek sarfeder satmaz ama kendine hayrı dokunsun sitesi hit alsın diye sitesine koyar, başkası alır HARAMDIR.

Fetfa falan vermiyorum, nasıl bira Kuran'ı Kerim'de haram olmadığı yazmıyor fakat alkolün haram olduğu yazıyor ve doğal olarak birada haram oluyorsa, kul hakkını yemek de haram olduğu için bu arkadaşının yaptığı da haram olmuş oluyor. Öteki dünyada iki elim yakanda diyeceksin kenara çekileceksin fakat sonra düşüneceksin, ben hiç internetten birisinin hakkını yemedim mi.

İĞNEYİ BAŞKASINA, ÇUVALDIZI KENDİNE BATIRACAKSIN...
Hocam bende böyle düşünüyorum hatta aynen şöyle söyledim "ben zaman verip yazı yazıyorum kendi emeğimle para kazanmak istiyorum emek veriyorum uğraşıyorum, sen ordan çıkıp benim yazımı çalıyosun" dedim. Bu da haram'dır benim kazancıma engel oluyosun dedim, Verdiği cevap:

"sanalda böyle birşey yoktur herkes herkesin yazısını alır, o zaman herkes günah işliyor benim forumumdan da konu çekiyolar ben birşey diyomuyum Kime sorarsan sor haklıyım, bana laga luga yapma sanalı biliyosun bu işin helali haramı yoktur istersen burda konu aç herkes bana hak verecek" diyor.

Üstelik bunu diyen insanda "imam hatip" te okuyor. Ben anlamıyorum artık anlayışı... Senin forumundaki millet çekip napsın, çekse ne yani ? Sen ztn benimkilerden çekiyosn. Millet sninkini çekiyor diye sendemi çekmek zorundasın ? Ha madem çektin özür dilemen gerekirken nedemek sanalda herşey olur lafıyı napıyosn..! Madem o kadar sanalı biliyosun, niye kaynak vermiyosun ? İşin yasal açısını geçtim etik ve ahlaki ne kadar yanlış ve hata olduğunu söylediğim halde inkar ediyor ?