-Tasarımını çalan birisini mahkemeye veren bir arkadaşım 15.000 TL tazminat kazandı,
-Hotmail veya büyük firmaların yazdığı yazıları çalsın da ve çalınan kişi/firma üzerine gitsin de görür sanal alemin kaç bucak olduğunu
-Eğer yazıların sana ait olduğunu gerçekten ispat edebiliyorsan avukatla bir görüş, mahkeme seni haklı bulabilir. Ne bileyim bilgisayarında kayıtlı bir word dosyası (kayıt tarihleri falan) aldığın notlar gibi olabilir.

Son olarak burası sanal alem ne yazıkki doğru diyor herkes herşeyi çalabilir, bak şimdi çalabilir fakat sonuçlarını da katlanır Benim tam 3 saatte hazırladığım bir resimli program anlatımını adam atmış forumuna bir de hava atıyor yok ben hazırladım falan, arkadaşlarım sağolsunlar (doğru birşey değil ama) illegal yollarla çöktük sitesine böyle yap demiyorum ama işin gerçeği bu, sen bir sürü yazı yazarsın adam botla iki dk.da çeker herşeyini alır.

t0t0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostun böyle bi şey yaparak kendini belli etmiş işte normal haber filan olsa alırsın kopyalarsın ama özgün yazıları (ç)alması kötü olmuş
Normal bir haberi de aslında alamaz. Örnek vereyim Anadolu Ajansı bir haber yapsın veya İHA haberi kendisinin yaptığı kesin olduğu için doğal olarak gösterim hakkı haber hakkı da onun. Haber ajansları kanalların hepsinden tek tek para alıyor bunu bilmeyen yok. Sen bu paralı şeye beleş konmaya çalışırsan soluğu parmaklıklar ardında film setinde bulursun yani küçük sitelere kimse karışmıyor diye bu iş de yasaldır diyemeyiz.