Piyasanın dibe vurması sunucuların kalitesizliğinden değil. Oynayan adamların kalmayışından. CS evrim geçirdi. 4 sene önceki CS ile şu anki CS aynı değil kaldı ki 2 sene önceki ile bile aynı değil. Bu oyunu zevk için dalaşmadan küfürleşmeden oynayan adamlar artık piyasada yok. Kaliteli oyuncular kalmayınca kaliteli sunucu müşteriside kalmıyor, kaliteli sunucu müşterisi kalmayınca kaliteli sunucu satıcısıda kalmamaya başlıyor. CS şu an taso,meşe oynaması uçurtma uçurması gereken yaştaki çocukların elinde olduğundan kalitesizlik söz konusu. Herkes çağını yaşıyor ve haklı olarak genç yaşta bilgisayarla tanışıp ordaki oyunlara yöneliyor. Olgunlaşmamış bir çocuk CS oynadığında ortaya çıkan şeyler belli. cfg (bu kavramı çok kısa süre içinde duydum helal olsun yılların ayar dosyası hile adı altında artık), csyi cslikten çıkaran deathrun, zombie, gungame gibi modlar. Normal pro maplerde kendini kanıtlayamayan yeteneksiz kişiler bu serverlarda oynadığı için ordaki kavramlara alışıp bunu pro maplerede sıçrattılar. Daha sonra duck olayı. 3 sene önce deseniz kimse duck yapmazdı ama şimdi herkeste bi şekil. Adam normal yürümüyor boyna duck yapıyor buda adam akıllı sunucu satıcılarının sunucularında yasaklanmış birşeydir. Ondan sonra sunucuların ucuz olmasından sebep 32 kişilik serverların çok olması ve burda saçma sapan kuralların olması. Pro maplerde en basitinden d2 de CT a rush yaparken T a kapı bekleyemezmiş (2,5dk sürem var sanane arkadaş :-) sizde rush atınmış la sanane T nin görevi bekli neden rush atsın süre var) Ondan sonra yok flash yasak yok smoke yasak vs. Bunlar yüzünden oyunun tadı kalmadı.
mix.gen.tr günlerini ve hatta pdclan rtk günlerini bile özlüyorum artık. IRC bile kalmadı daha ne diyim ki..

Özet olarak oyunun genel işleyişi bu sunucu alım/satım ile ilgili değil.