8 yıldır bu sektördeyim, önceleri amatörce başladı web maceram, sonra biraz uzmanlaşınca kendi alan adım oldu.
Hosting denen şeylede o zaman tanıştık, hosting olayının ne kadar önemli bir mevzu ve bu işi yapanlarında sanal alemde ne kadar önemli insanlar olduğunu ise hosting almamdan 1-2 ay sonra anlamaya başladım.
Çünkü wordpress sistemine linux yerine yanlışlıkla win hosting almıştım ve malesef kalakalmıştım.
Daha sonra düşe kalka iyiyi kötüyü ayırt eder olduk, ama bu hosting belası peşimizi hiç bırakmadı.
Hosting yetmedi reseller aldık, işi biraz daha büyütünce oda yetmemeye başladı.
Düştükmü vpsnin kucağına, kazansanda kazanmasanda her ay cebinden paranı aldıkları dönem başlamıştı.
Ne yazıkki vps dede kalitenin önemini anlamam 1-2 yılımı aldı, almış olduğum vps jontaları yakınca yeni bir vps arayışına girdim, acele ile amatör bir kişiden aldığım vps nerdeyse 5-6 yıllık emeklerimi çöpe atacakken 1 haftalık kayıpla soluğu idealhosting te aldım.
İlk önce diğer şirketler gibi zannettim bu şirketide, eski vps de 2 gb ram yetmiyordu ama 2 gb ramla idealhostingle başlangıç yaptım.
Özel sunucu paneli ve özel hizmetide açıkçası bu şirkette gördüm. Almış olduğum ingeltere lokasyonlu 2 gb ramli sanal sunucumun 1 gb ramini bile kullanmıyorum, diğer şirkette ise 2 gb yetmiyordu.
Gece gündüz ne zaman mesaj yazsam anında bir beyfendi gibi cevap veriyorlar, üstelik litespeed eklentisi ile tr lokasyondan da hiç bir farkı yok...
İlk farkettiğim kısım 1 gb ramin 3 dolar olması, yani ben şu anda +2 gb ram istesem 5 dolar daha ödeyeceğim!
Ödemelerimi kimseye söylemeden paypalla yapıyorum, olmadı kredi kartım var, sizi bilmiyorum ama ben bu tarz profesyonel bir şirketle çalışmanın zevkini ilk defa yaşıyorum, sitede sanal ssh bile var.
Orda burda ssh programı indirip uğraşmıyorum, yedeklerimi 3 ayrı şekilde 3 ayrı yerde saklıyorlar, biliyorsunuz yedekler önemlidir, sonuçta bir çok şirket sitesi barınıyor...
Güvenliği asla elden bırakmayan firma siz istemeden sunucuda açık meydana getirecek safe mod gibi uygulamaları açmıyorlar...
İşte hoşuma giden yönlerinin resimli halleri;
Sunucu paneli
Web ssh paneli
Trafik belirleme paneli
Ödeme Paneli
Bir firmayı büyüten en büyük etken müşteri memmuniyetidir, en büyük reklamıda müşteri yapar, ben bu şirketle yeni tanıştım ve profesyonel yaklaşımlarını sevdim...
Şikayetçi olduğumuz zaman nasılki şikayetvar yada hosting şikayet kategorisine konu açıyorsak işini iyi yapan adamında reklamını bireysel olarak yapmayı bir borç bilirim...
Hiç birini şahsen tanımıyorum, helal olsun, hayırlı kazançlar diliyorum
idealhosting' e