İyi geceler ,
Yeni bir proje için kullanıcı tabanlı bir script yazdıracağım. Kullanıcı tabanlı tabirini hepiniz tahmin ediyorsunuzdur ancak netlik kazanması adına benzer iki örnek vereyim; sözlükler & twitter.
Verdiğim örnekler demek değildir ki aynıları ya da kopyaları olacaktır. Sadece içeriği kullanıcının yaratacağını vurgulamak için örnekleri verdim.
Script mutlaka ve mutlaka geliştirmeye açık olmalı, güncellemelerin yapılması olasılığı çok yüksek. Bu yüzden kişisel tercihim uzun vadede tek bir kişiyle çalışmaktan yana ancak her türlü duruma karşı scriptin geliştirilmesi için kodlamanın standartlara uygun olarak yapılmasını istiyorum.
Yayına başlaması için yeterli olan seviyeye kadar getirip daha sonra güncelleştirme yapılmasını düşünüyorum.
Başlangıç için : üyelik sistemi olmazsa olmazlardan, kolay bir arayüzle basit bir üyelik sistemi yeterli olacaktır. Üyeler gizlilik ayarlarını kendileri ayarlayabilirler, mesajları arama motorları ve diğer üye & ziyaretçiler tarafından görülmemeli vs gibi.
Üyeler giriş yaptıktan sonra twitter da olduğu gibi kendi sayfalarına yönlendirilip bir şeyler yazıp gönderecekler. Yazıp gönderilenler kategorize edilecek. Ve kategoriyi üye kendi seçecek.
Site anasayfasında ise üyelerin yazıp yolladıkları mesajlar yayınlanacak. Bir filtreleme seçeneği ile ziyaretçiler kategorize edilmiş mesajları görebilmeli.
Her üye kendi mesajını silme hakkına sahip olmalı.
Site anasayfasında rastgele mesaj seçeneğiyle ile küçük bir pencere içinde sadece rastgele seçilmiş bir mesaj yayınlanmalı.
Başlangıç için basit bir admin paneli yeterli, kategori yönetimi, mesaj yönetimi, üye yönetimi başlangıç için yeterli.
Şuanda aklıma gelenler bunlar, proje gizliliği ve iş ahlakı aradığım ilk nitelikler

Fiyat tekliflerinizi özel mesaj ile yollayabilirsiniz, bir ricam bu sisteme ek olarak üyeler için arkadaş ekleme özelliğinin olması - twitterdaki gibi - eklenirse ücretteki değişimin ne olacağını bildirmeniz.
İyi çalışmalar