Geçersiz Etkinliğin temelini tıklamalar ve gösterimler oluşturmaktadır.

Kural der ki ;

Alıntı
Yayıncılar kendi reklamlarını tıklayamaz veya el ile uygulananlar da dahil olmak üzere, gösterim ve/veya tıklama sayısını yapay olarak artıracak hiçbir yöntem kullanamaz.
Yani çok düzgün bir site olabiliriz ancak çoğu kişi gösterimi yapay olarak refresh tagları ile arttırmaktadır, görüldüğü üzere kurallarca yasaktır. Bunu çoğumuz farketmiyoruz yada kuralları iyi okumadığımız için atlıyoruz.

Devamında..

Alıntı
Google reklamlarına yapılan tıklamaların, gerçek kullanıcı ilgisinden kaynaklanması gerekir. Google reklamlarınızda yapay tıklama veya gösterim sağlayan yöntemler kesinlikle kullanılamaz. Yasaklanan bu yöntemler, el ile art arda gerçekleştirilen tıklamalar veya gösterimleri, otomatik tıklama ve gösterim sağlayan araçları ve robot veya aldatıcı yazılımların kullanılmasını içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Her ne sebeple olursa olsun, kendi reklamlarınızı tıklamanın yasak olduğunu unutmayın.
Hepimiz ben tıklamadım, geçersiz tık sağlamadım diyoruz, ama ya gösterim? Bu kısmını düşünmekte fayda var..

Ek olarak tahminimce reklamverenlerin olumlu dönüş sağlayamadığı web sitelerine Google reklamverenleri korumak adına önlem aldığıda aşikardır, bu konuda yayıncı ne yapabilir derseniz koca bir HİÇ..