Netlak Portal tema
Sitenin Demo adresi
26.07.2010 tarihinden önce indiren arkadaşlar burdan temayı tekrar indirip header.php style.css dosyalarını eskisile değişsinler.
indirme linki
Demo resim için
Kurulum..
Öncelikle Tema Klasörün içinde (beni oku) Adında bir klasör bulunmaktadır, Bu klasörün içinde "formatting.php" php dosyası bulunmakta.
bu formatting.php dosyasını (Anadizindeki 'wp-includes' klasörüne atıyoruz yani wp-includes/formatting.php dosyasıla değişiyoruz.)
Daha Sonra Temamızı Themes klasörüne atıyoruz ve admin panelden etkinleştiriyoruz.
temamızı etkinleştirdikden sonra siteyi önizleme ediyoruz daha sonra ana girişi yani index.php dosyasınında konuları göstermek için bir editör araçılığıyla index.php dosyasını açıyoruz.
Aşağdaki resimde işaret içine aldığım alanları buluyoruz resimde belirtmiş olduğum (sporlar,videolarimiz,magazin,fotogaleri) yazan yazıların karşısında (cat=9&showposts=8) olan kısma kategori id'ini veriyoruz.
cat=9 yazan alan kategori alanı showposts=8 yazan ise konu limiti.
Kategori bölümü.
temanın içinde serkan/sol.php dosyası var sol.php dosyasını tekrar bir editör araçılığıla açıyoruz.
Aşağıda resimde görmüş olduğunuz gibi sol tarafda 9 tane kategori alanı var.
bunu neden sadece 9 tane yaptım ben genelde hep değişik bir şeyler olsun isterim elimden geldiği kadar daha değişik farklı seyler olmasını isterim o yuzden böyle kendi hobimle sol tarafı sadece 9 tane kategori alanı yaptım.
9 üzerine cıktığı zaman temayı bozabilir, zaten bu tip temalarda çok kategorinin olması güzel görünmez çöplük niyetine siteyi kullanan bir insan zaten bu tip temayı kullanmaz.
Şimdi Benim 9 üstünde kategori alanım var eger 9 üzerine cıkmaz isterseniz headerde kategori alanı acmısım yatay menu zaten demo resminde görünmekte.
sol tarafa haber,spor,magazin,video,sağlık,resimler, vs gibi 9 tane önemli kategorileri atarsınız devamını da headerde verirsiniz.
sol tarafdaki kategori bölümleri iconludur. benim öylesine sectiğim 9 icon atılmıştır, ama siz bu iconları değiştirebilirsiniz.
bu iconları değişip başka iconlar kullanmak isterseniz (
http://www.iconfinder.com ) sitesinden icon indirip değiştirirsiniz.
resimde (include=1) includenin karşısına verilen rakamlar id' rakamlarıdır.
sitemizin kategori idlerini alip karşısına veriyoruz.
Aynı kısım headerde var ordada aynı şekilde verilecek.
kurulum bu kadar yapamayan olursa konu altında belirtirse yardımcı olunacaktır.
Hakkında..
Tema tamamen görselliği yapımı bana aittir.
Manşet sistemi ( 'niphell' arkadışımızın) manşetleri göstermek için admin panelde özel alan kısmına (manset) yazarak ekliyoruz.
Temada resimleri göstermek için özel alan kısmına ( thumbnail ) olarak ekliyoruz.
Eklenti 1 tane mevcuttur pagenavi eklentisi.
Part sistemi vardır resimler icin kurulmustur (<!--nextpage-->) resim eklerken her ekledigin resmin altına <!--nextpage--> eklersen ileri geri diye resimler gösterecektir.
Footer hakkında.
Arkadaşlar Footer kısmında link'im mevcuttur. tema sadece link kalacak şekilde ücretsiz sunulmuştur.
Arkadaşlar daha çok ücretsiz yapacağım temalar olacak lütfen usandırmamak için bunlara dikkat ediniz.