3 Gün sonra 2 ay'ım oluyor sigarayı bıraktığım..

Hiç bir ilaç, sakız, bant vss. kullanmadım... Bırakma kararımı almam ise şöyledi;

1- Sevdiğim kız istemiyordu. Ve ona bırakacağımı söylememe rağmen bırakamıyordum.
2- Bir sabah uyandığımda ağzım leş gibi kokuyordu, kendimden tiksindim resmen. Sonra yolda yürürken balgam attım. Öyle bir şey diki, *** bu benden mi çıktı nasıl iğrenç bir adamım diye kendime sinir oldum...

Ve başladım bırakma yollarına, Kendimi Koşulladım... 1. Hafta Günde sadece 4 tane sigara içtim...
Yani sabah kahvaltısından sonra 1 tane.
Akşama doğru saat 5'te bir tane
Akşam saat 9'da 1 tane
Ve gece yatmadan önce 1 tane içecem dedim... Ve bir hafta boyunca günde 4 sigara içtim...

2. Hafta Günde sadece 2 tane içmeye başladım...
Sabah kahvaltısından sonra 1 tane
Gece yatmadan önce 1 tane....

1 Haftada böyle devam ettim. Ve 3. haftaya girince.. Hiç içmedim... İlk bir kaç gün zorlandım tabi... Ama Sonradan alıştım... Karşımda içildiğinde bile hiç umrumda değil...

Ki ben şunu anladım... Sigaranın Bağımlılığı tamamen beyindedir... Yani bizler hayatımda sigara olmazsa? diye düşünmeye başlayınca olay orada kopuyor... Aaa artık sigara olmuyacak mı?

Hemen bilgisayar başındayken sigara içmeden nasıl dururm?
onu şunu yaparken nasıl sigara içmeden dayanıyırm vss gibi sorular soruyo insan kendine...

Bırakmak gerçekten çok zor değil... Sigarayı bırakmak sağlık açısından zaten çok öenmli... Bunun yanında bir çok şeydede önemi var...

Ha bide sigarayı bıraktıktan sonraki 3. günde şöye bir olay yaşadım;

Dersahanede sınıfta ben ve bir arkadaşım daha sigara içerdik sadece. Başkada kimse içmezdi.

Biz her molada yukarı çıkıp sigara içer ve aşağı sınıfa girerdik terkar. Ve her girişimizde sınıftakiler üff leş gibi kokuyorsunuz gibi lafları sölerdiler...

Sigarayı bıraktıktan sonraki 3. gündü dershaneye gittim. Akradaşım cıktı sigara içmeye ve geldi... Önümden geçtiğinde harbiden de midem bulandı çünkü acayip bir sigara kokusu vardı... Yüzüm kızardı... Demek bende böyle leş gibi kokuyordum... Ve bunu analdıktan sonra hiç bir daha ağzıma sigara almadım...

Kilo aldım biraz, sabahları artık uyandığımda çok rahatım vss...

Herkese tavsiye ederim... Sigarasız hayat inanın çok daha güzel....