Biraz uzun ama okumanızı şiddetle tavsiye ederim )

Edit:Şiddetle tavsiye etmekten vazgeçtim (: Beklenti artınca sonuç hüsran oluyor

Eski zamanlarda adamın biri eşeğini almış, binmiş sırtına uzuuuunca sürecek yolculuğuna başlamış. Dağ-taş, dere-tepe aşıp bi ağacın altındaki gölgelikte tekrar dinlenmeye karar vermiş 2 günlük yolculuktan sonra...

Neyse efendim tam eşeği bağlayıp atıp kafayı yatmış ki, misss gibi bi' ekmek kokusu... Bizimki açlıktan deli olmuş zaten. Çantasında 2-3 küflü kuru ekmek parçası var! Sağa sola bakar, aşağı tarafta kadının birinin ekmek pişirdiğini görür. Biraz durup düşünür, sonra kalkar ayağı çantayı açıp ekmekleri çıkarır ve eşeğe zorla yedirir. Ve alıp çantayı fırlatır bi' köşeye ve arayıp sağlam bi' sopa bulduktan sonra eşşeği öldüresiye dövmeye başlar!

Sesleri duyan kadın koşar gelir:"Beyim naabıyosun? Yazık değil mi hayvana bırak allah aşkına!" falan der. Ama bizimki bi kere takmıştır vitesi beşe! Bi' süre sonra kadının feryat figanının da etkisiyle yavaşlayıp durur... Ve sonrasında şöyle bi' konuşma geçer aralarında:

Kadın: Beyim anlat hele n'aptı bu eşek sana?
Adam: Bacım heç sorma! Ben bilmem hangi diyardan hangi diyara giden, 2 gündür boğazından küflü ekmekten başka birşey geçmemiş garibin tekiyim. Yoruldum diye şu ağacın altına uzandım az uyuyayım dedim... Bu EŞŞOĞLU EŞŞEK de fırsatı ganimet bilip benim ekmekleri yemiş... Sen olsan dövmez miydin bunu yaa?
K: Olur mu beyim. Ekmek için hayvan öldürülür mü? Gel bak ben şurda ekmek yapıyorum sana veririm 1 tane. Hiç sorun değil...
A: Yaa bacım bilirim. Sen verirsin... 1 tane de verirsin 2 de.. 2 de verirsin 5 de... Yanına yağ da koyarsın bal da... Peynir deee, reçel de... Hatta yanına başka yolluklar da verirsin. Bilirim ben senin yüreğini... Ama yani şimdi bu eşşoğlunun yaptığı da iş değil; tam eşşeklik ! Benim asıl derdim o...