Mynet 150 TL'ye yazılmaz evet bu gerçek.Eğer gerçekten "Mynet" gibi bir portal isteyen birisi varsa oda zaten kesinlikle bu forumda başlık açmaz.Ancak ilk mesajda görülen hesap çok abartılmış.Sebebine gelince;Mynet forumda satılan ***** scriptler gibi olacak iş değil de o yüzden.Birisi bu işe yatırım yapacaksa evet çok parası olmalı ama 1 trilyonu değil.Bu işler öyle yürümüyor çünkü.

20 kişilik bir takım oluşturalım dilimiz PHP ise bu dili bilen adamlar olsun takım içindeki 3-4 kişi CSS,Ajax,Javascript gibi alanlarda uzmanlaşmış kişiler olsun.Dönelim işin grafiker kısmına 5 kişilik bir grafiker ekibimiz olsun,10 kişilik editörlerimiz olsun aynı zamanda operatör işini de üstlenecekler ve 5 kişilikte bir marka & reklam yönetim birimimiz olsun.Hepsi alanında üniversitelerin gerekli bölümlerinden mezun kişiler olacak.

Kod yazacak adamlar programlama bölümü,editörler basın ve yayın teknolojileri bölümü,reklamcılar reklamcılık bölümü ve grafikerler de grafik tasarım bölümü mezunu olacak.

20 kişilik kod yazan ekibimize ortalama maaş 3 milyar diyorum ki daha fazla olması inanın hayal olur Türkiye'de.

20x3 = 60 milyar

grafikerlerimize 2 milyar veriyoruz ki bu bile fazla işe yeni başlayanlar için ;

5x2 = 10 milyar

editörlere 1,5 milyar maaş veriyoruz

10x1,5 = 15 milyar

reklam biriminde çalışanlara da hadi diyelim 2 milyar veriyoruz kii abartıyorum rakamları ;

5 x 2 = 10 milyar

topluyoruz ; 95 milyar hadi düz yapalım 100 milyar.Şirket olacağımız için güvenlik görevlisi çaycısı temizlikçisi derken başka elemanlara da ihtiyacımız olacak sekreter falan da gerekecek.Bu ekibe de 10 kişi desek ve bunlarında maaşlarına 15 milyar desek ki olamaz güvenlikleri bi kere kafadan ele 600 tl ye güvenlik hizmeti verdiren şirketler var düşünün,115 milyar etti.

Ofis kiralarız veya bir plaza katı satın alabiliriz,kendi kasalarımızı kurar ilk başta büyük DC'ler ile bir araya gelir hat muhabbeti yapar ve yer satın alırız.Yani her şeyi ile 500 milyar eder diyorum.Mynet'in sahibi Emre Kurttepeli'ye bi sorun bakalım bu işe 1 trilyon yatırmış mı ? Adamın TL olarak milyar yatırdığını görünce anlayacaksınız demek istediğimi.

Benim özetlemeye çalıştığım şey şu 150 TL'ye ben Joomla bile kurmam Ama 1 trilyona da burada o işin altından kalkacak adam yok Aynı zamanda da 1 trilyona script kodlatma tasarlatma diye bir şey söz konusu olamaz bu sadece rüya

Aşağı yukarı şirketimizin her ay gideri bu civarlarda olacaktır.Gelir arttıkça giderde artacak ama emin olun gider %5-10 artıyorsa gelir %40-50 artacaktır.Zaten boş yere uzamış yazı,daha fazla detaya girmek isterdim ama gerek yok.