Konuya ben de şu şekilde dahil olayım.
Bu olayın geçerli olmadığını biliyorum çünkü hiçkimse Mars'ı zaten kötülemiyor. Ama tam aksi oluyor. Mars Telekom, bu ülkedeki parmakla gösterilebilecek sayılı DC'lerden birisidir ama benim uzaktan izlediğim kadarıyla(kendileriyle birebir muhabbetim hiç olmadı) rakiplerine karşı tahammülsüz bir tavır sergiliyor.Sonuçta bu ticarettir çok büyük yatırımlar yaparsınız ticari ilişkiler kurarsınız belli bir müşteri kitlesine sahip olup ekmeğinizi yersiniz. Kendi yapacakları da budur rakip firmaların yaptığı da budur. Hosting işinde de durum aynen budur. Yani sadece kendini yüceltip diğer firmaları yermek ne kadar iyi hizmet verirseniz verin çok gereksiz, sonuçta her DC'nin belli bir mutlu müşteri kitlesi var ve çoğu müşteri kurumsal müşteri. Kurumsal müşterinin ya internetten ürün satışı vardır ya da müşterileri vardır hosting satıyordur, ne olursa olsun kötü hizmet alan kurum daha fazla zarar etmemek için sunucularını taşır. Bu noktada DC'ler verecekleri hizmetleri/yapacakları yenilikleri tanıtmakla yetinmeli ve birbirlerine dışkı atmamalıdır diye düşünüyorum.
Rakiplere değil, yalan yanlış konuşanlara, iş bilmeden ahkam kesenlere tahammülümüz yok bizim.
Şuan tüm datacenter firmaların sitesini gez, hepsi özellik olarak uçup kaçıyorken biz bunlara 3-4 sene önce yaptık. Yapmak için para ve emek harcadık. Başkası ise yalan yanlış yazdı. Biz bunlara tahammül edemiyoruz.
Bunda hata nerede?