Domain konusunda bir durgunluk var, bunun sebebi ekonomik kriz diye düşünüyorum. Şöyleki bir proje için domain bedeli, maliyetin bir kısmını oluşturuyor. Script, hosting, tasarım vs için yeterli kaynak olmadığından yeni projeler üretilemiyor.
Bir de satış konusunda mevcut bir duruma değinmek istiyorum, satışa çıkarılan domainlerin bir çoğunun uzantıları alternatif uzantılar, bir kısmı projelendirilmesi zor domainler. Herkes yatırım olsun diye de domain almıyor, domain yenileme fiyatları toplamda yüksek bir maliyet oluşturuyor. Alsa da bir yere kadar alıyor. Bence artık bundan sonra yeni domain kaydederken herkesin seçici olması gerekiyor. Sonuçta herkesin aklı var biz nasıl domain kaydediyorsak başkası da kaydedebilir diye düşünmek gerekir. Yoksa domainlerin elde kalması yüksek bir ihtimal. Bir de fiyatlar makul olmalı, bazı domainler için verilen fiyatlar piyasanın durumu ele alınmadan veriliyor, böyle olunca alternatif domainler kaydediliyor. Benim analiz ettiğim kadarıyla durum böyle, sağlıklı günler dilerim.