Merhaba arkadaşlar,20 gün önce bir bilgisayar aldım masaüstü.Yaptığı arıza nedeniyle onu verip yenisini aldım dün.Kurdum bilgisayarı aradan birkaç saat geçtikten sonra -yüksek ihtimalle- power supply den yanık kokusu gelmeye başladı bu koku gün boyu devam etti.Bugün açtığımda o kokuyu hiç bir şekilde duymadım.Acaba bilgisayar yeni olduğu için mi o kokuyu aldım ? veya birşey yanmış olsa bilgisayar açılır mı yinede ?
Bilgisayarımda 4 çekirdekli, 4 gb ram,2 gb ekran kartı,500 gb hdd var fakat power supplysi 300 watt.Bu özellikllere göre yetersiz gibi geliyor ama bir yandan da yetersiz olsa Crea o psu'yu takmazdı diye düşünüyorum.
Bir de çok sık elektrik kesintileri yaşadığım için 300 Wattlık bir UPS aldım.Bir de bu aletten şüphelendim,kasa+monitör+modem+telefon bağlı UPS'ye.Ama kaldırmayacak olsa hiç açılmaz,akü boşalır hemen diye düşünüyorum.Sizce yakma ihtimali var mı ?
1 günlük bilgiayarı servise vererek içini açtırmak çok mantıksız.Doğru düzgün tadını bile çıkaramadım aletin,diken üzerindeyim ha bozuldu ha bozulacak diye.Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de speedfan programı TEMP3 değerini 50 derece gösteriyor,yanında alev işareti var.