yavuzyayla adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İkisi de Kontrol paneli, temel anlamda sunduğu şeyler birbirinden çok farklı değil. Uzun soluklu bir Plesk kullanıcısıyım. 7.5 sürümünden beri aktif olarak kullanıyorum. Karşılaştırmalı bir tablo yapılabilir ama şöyle hızlıca, beni ilgilendiren bir açıdan bazı farklarını ifade edeyim.

cPanel daha esknek, veritabanı, dosya yönetimi ve en önemlisi yedekleme yönetimi daha kolay. CPU ve RAM tüketimi minimumdur, hızlıdır.

Plesk sunucularda çok ram ve CPU tüketir. Özellikle yedekleme yaparken, CPU tavan yapabiliyor, yedeklerin boyutlarına göre.

Plesk 9.5 sürümü ile büyük ölçüde cPanel'i yakaladı ama versiyonlar arası yedek yükleme - alma işi hala sıkıntıdır. CPanel'de hızlıdır ve neredeyse tüm sürümleri arasında uyumludur, çalışır. Örneğin Plesk'te 8.5 sürümü yedeği 9.x sürümüne yükleyemezsiniz, tanımaz.

Hosting ve reseller hesaplarına uygulanabilecek CPU ve RAM yönetimi yok Plesk'te (Bandwith limit özelliği işlevsiz).

Spamasasssin gibi temel anlamdaki spam yönetimi ücretli iken cPanel'de ücretsiz modüller bulmak mümkün. Plesk'in e-mail istemcisi horde'nin yanına Atmail de geldi ama cPanel çok daha zengin seçenekleri var.

Versiyon güncellemesi yaptığında Plesk'te, güncellemenin pleski işlevsizleştirme ve hatalı güncellenen modüllerin hiç çalışmaması olasılığı cPanel'e kıyasen çok yüksek.

Şimdilik bunlar aklıma gelenler. Çok kötümser bir tablo çizdim ama hala Plesk kullanıyorum. Herşeyi çok dikkatli yaptığınızda Plesk ile de yaşanabilir.
Şimdi kavradım hocam. Birde şöyle bir soru sorayım Cpanel ve directadmin arasında bir karşılaştırma yaparsak ?