ben bilgisayar öğretmeniyim.
özel sektörde 100 lira ile başlayıp sonra maaşını 250 lira yapan meslek mi var, istisnalar hariç. hayal alemindesin arkadaşım

kaç yaşındasın ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama bu konularda bilgin olmadığı da belli. elektrik-elektronik mühendisi elektrik ya da elektronik mühendisi olarak atanamıyor. kadrolar farklı. elektrik mühendisliğinin atama taban puanı 37'ye kadar düştü, hatta boş kadrolar kaldı. mühendis 85i rahatlıkla alır diyorsun da, uzaktan gazel okumak kolay. bir sürü mühendis var kpss'den düşük alan, orman gıda mühendisliği mezunları mesela...
şunu da unutma, mühendislerin çoğu için kamu çok cazip, bir sürü mühendis kamuya girmek için can atıyor. sen mühendisliği ne zannediyorsan. mühendisliğin eski popülaritesi yok. en düşük tıp bile itü'nün mühendislik bölümlerine yetiyor. gerisini sen düşün... gözünü aç bak her üniversitede mühendislik bölümleri var. teknik eğitim fakülteleri teknoloji fakülteleri oldu ve bu fakülteler de mühendis yetiştirecek artık.
Hiç özel sektörde çalıştınız mı ? Yada mühendis olarak bir yerde ben sana örneklerinide vermişim çok merak ediyorsan telefonunuda vereyim ara sor.
Memurluk ve KPSS konusunda çok bilgim yok evet. Kamuda çalışacak adam sadece işi kesin olduğu için çalışır bence teknik donanmı yetersizdir, aşağıda 6 madde yazmışım kamuda çalışanlar bunların üçünü anca yarım yamalak yapar teknik donanımı yetersiz olanlar tercih ediyor çünkü, siz mühendisliği sadece okul bitirmekten ibaret görüyorsanız zaten yanlış düşünüyorsunuz. Peki sizin mantığınızla konuşacak olursa KTÜ Orman mühendisliği 350 binde sayısalda okuyan sınava çalışmadan girer biri bile çok rahat 350de olur barajı aşması kafi zaten 330 sorudan 70 net yaparsa giriyor o zaman boğaziçi, itü, odtü v.s üniversitelerde elektrik-elektroniğe giden bilgisayar mühendisliğine giden kişilerde nerdeyse fulle yakın net yapıyorlar ama işsiz kalacaklar orman mühendisinden daha az olacaklar öyle mi bu adamlar salak yani orman mühendisi olsa keşke. Bu işlerin üniversiteden bölümden çok kişide bittiğini anlamadıktan sonra her mantık hatalı olacak bizim eski apartmanda komşumuzun kızı hacettepe tıp kazandı, uzmanlıkla uğraşmak istemedi aile hekimliği yapıyor şu an kardeşide odtü bilgisayar mühendisliğini bitirdi yüksek lisans yaptı ümraniyede casperda çalışıyor daha yüksek maaş alıyor.
Neyse bu konuyu kişisel tartışmalarla daha fazla meşgül etmeyelim eğer cevap vermek isterseniz özel mesajla verebilirsiniz.