okokok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uzaktan eğitimi varmı
Uzaktan eğitim şansımız malesef yok ki yurtdışı tecrübesi ve dil öğrenimi açısından gidip bizzat orada okumak daha avantajlı diye düşünüyorum.

BlueBluesBand adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
nasıl yani 1 yıllık 3000$ mı ? iyiymiş... Akademik hedefleri olanları için iyi bir alternatif bence.
Yani "Yurtdışında üniversite bitirdim" dersiniz en azından bir de dil öğrenirsiniz...
Hayır 1 yıllık 3000$ değil. 2.950$ oldu ki oda şu şekilde; ilk yıl hazırlık eğitimi için ücret bu şekilde ve dahilinde olanlar:

- 1 yıllık üniversite ücreti
- 1 yıllık yurt ücreti
- 1 yıllık sağlık sigortası
- Gerekli evrakların tercümesi
- Vize takibi
- Danışmanlık ücreti vs.

Ve ilk yıl hazırlık eğitiminden sonra 1.sınıfa geçtiğinizde ise okul ücretleri 1700-2500$ arasında değişir. Yani büyük bir ucuzlama olur sonraki yıllarda. Sebebi ise ilk yıl olduğu için arada bir danışmanlık firması olur ve haliylede o da kendine düşeni alır. Fakat dediğim gibi sonraki yıllarda siz direk kendiniz okul parasını verirsiniz ve daha uygun olur bu durum sizin ekonominiz açısından.

Dil konusuna gelince, Rusça öğreniyoruz ve Rusça her konuda avantajlı bir dildir. İngilizce artık avantajlı dil olmak konumundan çıkmış ve zorunlu hale gelmiştir. Fakat ingilizcenin yanında Rusça'nız da varsa, gerek ülkemizin son dönemdeki Rusya ile ilişkileri gerekse turizm azçısında Rusya ve slav ülkelerinin durumu açısından iş sahası çok geniş bir durumdadır. Bu yüzden öğreneceğiniz Rusça çok avantajlı bir şekilde CV'nizde bulunacak. Öyleki sadece Rusçanızla bile iş imkanlarına sahip olabilirsiniz.

zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ukraynadakiler buraya bızımkılerde ukraynaya
Bende öyle bir durumun gerekliliğini görüyorum aslında gidip geldiğim zamanlarda : )