ach adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oradakilerin çoğu kendini beğenmiş ayda 2-3 bin liraya bile az diyen adamlar ayrıca masabaşı bilmemne iş arıyorlar kısaca yatmaya yer arıyorlar siz hangi dalda çalışıyorsunuz merak ettim gerçi orası memur forumu çoğu haklı olabilir ama mühendis biri içinde memur olmak bence düşmek sayılır benimde çoğu tanıdıklarım bilgisayar olsun 3 yıl özelde çalıştı 1250 ile işe girdi ayrıldığında 2250 idi maaşı kendi şirketini açtı. Aynı şekilde kocaeli endüstri bitiren 2009 arkadaşım 1500 tl alıyor şu an. Bu adamın yazdıklarının çoğu tamamen safsata bence. Elektrik mühendisliğinin ne olduğunu devlette kimse bilmiyor bile elektronikden ayrımının genelde Elektrik-Elektronik kadrosu var zaten. Aynı şekilde özeldede. Ayrıca puanların yüksek olması adayların çokluğunun yanı sıra mühendislik bitiren birisi zaten sayısal ve alanı kısmında 85 puan civarında almalıdır en düşük. Mühendislik demek kendini geliştirmek demekdir. 21. Yüzyılın şartlarını sağlamak demekdir. Bölüm ve üniversiteden önce bir mühendis
  1. Upper seviyesinde ingilizce ve bir farklı yabancı dili en az orta seviyede bilmeli.
  2. Bilgisayar kullanmak konusunda profesyonel olmalı işletim sistemleri ofis uygulamaları ve programlama dillerinden bir veya bir kaçına hakim olmalı.
  3. Bölümünde mutlaka kendine anadal seçmeli atıyorum bilgisayar mühendisiyse salt öyle kalırsa işi zor, veri tabanı uzmanı mı olacak ağ yapıları uzmanı mı olacak, donanıma mı yönelecek, yazılım mühendisi mi olacak onlarca alt dalı var birini seçip onda uzmanlaşmalı
  4. Uygulama ve stajlarda başarılı olmalı çalışmalı.
  5. Sürücü belgesi bulunmalı.
  6. Mesleğiyle ilgili sertifikasyon programları varsa takip etmeli.
Bu 6 maddeyi uyupda 700 tl alan herhangi bir bilgisayar, endüstri, elektrik-elektronik mühendisi varsa yanıma gelsin. Amcam şirketine aylık başlangıç olarak 1000 tl maaşla çalışacak Linux ve SQL Server -e hakim ileri derece ingilizce bilen bir bilgisayar mühendisi arıyor 2 aydır bulamadı yapılacak işi belki bu forumdan bile yapacaklar çıkar veritabanı takip sistemi için.
ben bilgisayar öğretmeniyim.
özel sektörde 100 lira ile başlayıp sonra maaşını 250 lira yapan meslek mi var, istisnalar hariç. hayal alemindesin arkadaşım
kaç yaşındasın ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama bu konularda bilgin olmadığı da belli. elektrik-elektronik mühendisi elektrik ya da elektronik mühendisi olarak atanamıyor. kadrolar farklı. elektrik mühendisliğinin atama taban puanı 37'ye kadar düştü, hatta boş kadrolar kaldı. mühendis 85i rahatlıkla alır diyorsun da, uzaktan gazel okumak kolay. bir sürü mühendis var kpss'den düşük alan, orman gıda mühendisliği mezunları mesela...
şunu da unutma, mühendislerin çoğu için kamu çok cazip, bir sürü mühendis kamuya girmek için can atıyor. sen mühendisliği ne zannediyorsan. mühendisliğin eski popülaritesi yok. en düşük tıp bile itü'nün mühendislik bölümlerine yetiyor. gerisini sen düşün... gözünü aç bak her üniversitede mühendislik bölümleri var. teknik eğitim fakülteleri teknoloji fakülteleri oldu ve bu fakülteler de mühendis yetiştirecek artık.