Digiklan sizin söylediğiniz gibi zaten dünyayı malesef birçok farklı tehlike bekliyor hemde öyle efsane filan değil. Bizim milletimiz malesef hikayeleri daha çok benimsediğinden bilime dayalı birşey anlattığımızda pek inanmıyor.

Değerli bir hocam bana bu küresel ısınma hakkında şöyle birşey anlatmıştı. Şimdi hergün yok parfümler ozon tabakasını deliyor, elektronik cihazlar radyasyon yayıyor, bazı deneyler dünyanın çekirdeğine zarar veriyor, buzullar eriyor kıyamet geliyor v.s

Peki biz pleistosen döneminden helosen dönemine m.ö10bin yılında geçmişiz yani buzullar erimeye başlamış. Ondan önce tüm avrupada buzullar vardı ondan daha önce yine buzularası dönem var. Bu dönemler benim şimdilik bildiğim m.ö 2,5milyon yıla kadar var. Diyelimki uzağa gitmeyelim M.Ö 15bin yılında fabrika mı vardı ? parfüm ? savaş ? peki neden küresel ısınma yaşandı. Eğer gerçeklere bakacak olursanız insanoğlu dünyaya zarar veriyor ama dünyanın dengesini bozamaz. Öyle kolay bozabilseydi o zaman geçmişte hiçbir olanak yokken nasıl bozdu sorusuna cevap veremezsiniz.

Dünya için tehlike arz eden insanlar kimki dünyayı bozsun. İlk insanlardan bahsetmiyorumki çoğu kişinin bilgisi yok yada yazdıklarımızı inanç ile birleştirip burda dinsiz çıkartırlar beni. Ama bu dünyada ilk toplu yerleşim kalıcı yerleşim m.ö 8bin yakındoğuda başlıyor. Yani insanlık 10binyıldır ancak bu aşamaya gelmiş. Bu insanlar mı dengeleri bozacak. İnsanoğlu sadece felaketlere sebep olabilir ama dünyayı bozamaz.

İnsanoplundan daha tehlikeli felaketler ise zaten güneş yüzünden bekleniyor ilk başta. Bunun dışında karadelikler, başka gezegendeki canlılar v.s

Bu yazdıklarım bana göredir benim düşüncemdir ve aldığım eğitimle birleştirdiğim yorumdur. Bana göre bir insan parfümün ozon tabakasını deldiğini bildiği halde kullanıyor ve devlet satılmasına izin veriyorsa burda sorun vardır. Ayrıca insan parfüm yerine oturup kitap veya bir görsel döküman izlerse karadelik nedir tehlikesi nedir bunları bilmesi daha faydalıdır. Güneş nedir güneş sistemi nedir bunları öğrenmelidir.