WordPress Codex‘in Tükçe çevirisi tam olarak yapılmadığından dolayı WordPress üzerine kesin bir Türkçe kaynak bulunmuyor. Bloğumda Wordpress üzerine bir yazı yazarken bunu fark ettiğimde, aklıma gelen ilk düşünce WordPress Codex’in çevirisini tamamlamak olsa da tek başıma buna ayıracak yeterli zamanım bulunmuyor.

Bu yüzden Yakup Gövler Hoca‘mız tarafından burada başlatılan ve unutulan bir çalışmayı yeniden gün yüzüne çıkarmaya karar verdim. Başlıktan da anlayacağınız üzere tüm WordPress severleri davet ettiğim şey WordPress Codex’i Türkçeleştirme Çalışması.

Gönüllü olarak çeviri yapmak isteyenler için çevirilerin nasıl yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgi Yakup Hoca’mızın buradaki yazısında bulunuyor. Tek fark artık üyeliklerin WordPress Forum üzerinden yapılıyor olması. Yani üyelik işlemini Forum’dan halledeceksiniz, aynı bilgiler ile Codex’e giriş yapacaksınız.

Çeviri yapan WordPress Bağımlıları çeviri yaptıkları bölümleri buraya yazarlarsa güzel bir liste oluşturabiliriz.

Çeviri yapacaklara ve duyarlılık göstererek bu konuyu destekleyeceklere şimdiden teşekkürler.