Superonline Botas'in dogalgaz iletim hatilarini doserken yine Botas'in kendi kullanimi icin yerlestirdigi altyapiyi kullanma hakkini 15 yilligina kiraladi.
Invitel'i Telekomun satin almasi sonrasinda iller arasi hat iletiminde Superonline icin artik isler degisik olabilir. Bircok noktada ve yurtdisinda Invitel ile tasinan trafikteki riski gorduklerinden oturu Botas altyapisina gecis yapmalari mantikli.
Altyapiyi kurmakta, isletmekte oldukca zor. Il mobese ihaleleri,Botas'in hazir altyapisi ile buyumek daha kolay olacaktir.
Tum bunlar olurken hizmet verilen illerdeki sorunlarida cozmek lazim. Sinirsiz olarak satilan Quicknet'in kotali olmasi, bitmek bilmeyen teknik problemler ve Quicknet'de ulke ici 60 ms erisim sureleri ile musterileri uzmemek lazim.
Telekom’u küçümsemiyorum, yaptıkları iş basit bir iş değil ama şuan en büyük operatör olarak bu sorunları en aza indirecek şekilde teknik ve maddi imkanı olduğu halde insanları böyle süründürmesi kötü..
Hiç yaşanmasa ayda kesin birkaç kes İstanbul giriş çıkışlarında problem oluyor.. Problem de herkes tarafından biliniyor hep aynı şey.. Yurt dışı çıkışları yüzünden tüm trafiği İzmir den aktarmaya başladıklarında İstanbul giriş çıkışları yurt içinde bile felç oluyor..
Sorunu kalıcı olarak çözmenin çok büyük maliyetler getirmeyeceğini düşünüyorum Türk Telekom büyüklüğündeki bir şirkete..
SOL’ün Quicknet hizmetini tecrübe etmedim hiç ancak tamamen kesinti yerine 60ms erişim süresi yine tercih edilebilir bir sebep bence çünkü Telekom hiçbir sorunu kalıcı çözmüyor veya elde ettiği çeşitli çıkarlarla çözmek istemiyor.
Ayrıca konuda Sol’ün hizmetlerini övmek değildi amacım @birTelekom isimli arkadaşa alıntı yaparak Sol'un nereye geldiğini ve alternatif olduğunu gösterdim. Çünkü şuan Türk Telekom’a en büyük alternatif operatör SuperOnline.. İlerde alternatif olmaktan çıkmasının da faydası öncelikle internet sektörüne olacak..
SuperOnline’nin yaptığı yatırım sayesinde çok yakın bir zaman içinde Türkiye’de yurt dışı ile 2 kat farkla internet erişimi sağlayabileceğiz. Şuan yurt dışı veri merkezlerine göre mal ediş farkı 6 kat Türkiye de.. Tabi bu bizim için