Verdiğiniz komut satırlarından görüyorumki class yapısından bi habersiniz. Bir paragraf yazdığınızda h1 ve p display:inline ise yanyana gelecektir bu durumda bir class belirleyip eğer bu paragraf stili çoğaltılacaksa, buna bir br birde margin değeri vericeksiniz br verseniz bile iç içe gözükecek ve göze hitap etmicektir.
Ama bir satır gelir orada dedikleriniz işe yarar bu ikilemde sizi kurtaracak class tır veya id dir. Benım asıl söylemek istediğim kalıpcılık ve hazırcılık. Bırakında bunu kodlamayı yapacak arkadaş düşünsün yok css reset yok bilmem ne.. Yakında hazır css ile div paketi dağıtacaklar bu duruma geldik malesef.
Burada sorun yanlış bilgi değil hazır bilgi, bunun kısaca yapısından bahsedilebilir insanlara nasıl yapılacağı anlatılabilirdi ama bu yapılmamış sadece kodlar alt alta verilmiş bunun ne olduğunu bilmeyen adam nasıl bir kodlama yapacak çok merak ediyorum.
CSS Sıfırlama tekniğinide türkler yaptı demiyorum onlar(yabancılar) üretip bizler kullanıyoruz ben bundan yakınıyorum.
Ek olarak element sıfırlamaya kesinlikle karşı değilim her çalışmamda kullanırım ama bu kadar gereksiz elementler kullanarak değil örnek vermek gerekirse..
form, h3, h1, h4, h2, h5, img {display:inline;}Bu benim ihtiyaçlarım doğrultusunda kullandığım element sıfırlama direk sitemin css dosyasından kopyalıyıp attım.
@erbilen arkadaşım siz ne yaptığınızı bilmiyorsanız tabikide karşınıza öcüler çıkacaktır. Ayrıca ilk önce clear yapısını tekrardan okumanızı rica ediyorum zira bu temel bilgiyi bilmeden sizinle css hakkında sohbet yapmamız yanlış olacaktır.
Her bir haber satırından sonra clear kullanmanız yanlış ve gereksiz. Bknz:siteniz.
Son olarak konuyu toparlarsak, element sıfırlamayı herkez gibi bende kullanıyorum sorun bunda değil hazırcılıktadır.
Her mesajımda yazıyorum ama yine yazmak istedim, konuyu açan paylaşan arkadaşa değildir sitemlerim lütfen kendi üzerine alınmasın.
İyi Çalışmalar