Her site farklı şekillerde kodlanabilir böyle bir kalıba uydurmak tabikide yanlış, benim kodlama tarzımla sizinki farklı olabilir.
Her komutu harfiyen bilmeniz imkansızdır o an ruh halinize bağlı olarak da farklı şekilde çözümler üretebilirsiniz, kodlarken kalıba uymak herzaman iyi birşey değildir. Belki o kalıbı kullanmasaydınız daha iyi bir çözüm bulabilecektiniz fakat ülkemizde web tasarımı hazırcılık üzerine kurulduğu için düşüncelerinizi anlıyabiliyorum çokta haklısınız.
Örneğin web 2.0 forumunda sadece hazır butonlar paylaşılmış bunun yerıne ne olduğu, bunun bir moda olduğundan bahsedilebilirdi ama sadece hazır butonlar verilmiş buda iyi bir kanıt öyle değilmi?
Konuyu açan arkadaşa değildir eleştirilerim kendisine tekrar teşekkür ediyorum paylaşımı için.
CSS resetlemek bir kalıp değil. Siz CSS sıfırlama olayına 9grid vs. gibi css kütüphanesi olarak görüyorsunuz.
Bana şurdaki iki farklı açıklayabilcekseniz bakış açınızla anlıycam ne demek istediğinizi.
Sıfırlama yapmayarak.
#anaicerik h1 { margin:0 padding:0; display:inline; font-size:20px; }
#babaicerik h1 { margin:0 padding:0; display:inline; font-size:10px; }
Sıfırlama yaparak.
h1 { margin:0; padding:0; display:inline; }
#anaicerik h1 { font-size:20px; }
#babaicerik h1 { font-size:10px; }
Burda hangisi kalıp? Varolan bir kalıp yok. Aksine tarayıcı uyuşmazlığında sürekli yaşayacağın ve sürekli uygulamak zorunda olduğun özelliği 1 kez uygulayarak zamandan, iş gücünden, ve proje boyutuna göre projenin sunucu taraflı giderinden düşmüş oldun.
Ha siz hala burda kalıp olarak gösteriyorsanız bunu, bende insanlar yanlış bilinçlenmesin yada bilinçlendirmeyin diye ilk önce önce kalıbı öğrenmenizi isticem.
Ayrıca css sıfırlama tekniği Türkler tarafından bulunmadığı için yazı içerisinde Türkiye'deki hazırcılık ile ilgili olan kısma katılmıyorum. Tamamen amaçsız ve yazmış olmak için yazdığınız bir cümle.