Her site farklı şekillerde kodlanabilir böyle bir kalıba uydurmak tabikide yanlış, benim kodlama tarzımla sizinki farklı olabilir.
Her komutu harfiyen bilmeniz imkansızdır o an ruh halinize bağlı olarak da farklı şekilde çözümler üretebilirsiniz, kodlarken kalıba uymak herzaman iyi birşey değildir. Belki o kalıbı kullanmasaydınız daha iyi bir çözüm bulabilecektiniz fakat ülkemizde web tasarımı hazırcılık üzerine kurulduğu için düşüncelerinizi anlıyabiliyorum çokta haklısınız.
Örneğin web 2.0 forumunda sadece hazır butonlar paylaşılmış bunun yerıne ne olduğu, bunun bir moda olduğundan bahsedilebilirdi ama sadece hazır butonlar verilmiş buda iyi bir kanıt öyle değilmi?
Konuyu açan arkadaşa değildir eleştirilerim kendisine tekrar teşekkür ediyorum paylaşımı için.
Kodlarken kalıba uydurmak diye birşey söz konusu değildir ki bu durumda.. Aslında kalıbı kodlara uydurmaktır olay.. Bir standardı belirleyerek mi yola devam etmek kolaydır.. Yoksa heran bir şeyler çıkabilecekmiş korkusuyla mı.. Örneğin h1 başlık etiketimizin ben margin ve padding değerlerini 0 ladıysam her tarayıcıda aynı olacağını biliyorum çünkü zaten bunu emreden benim.. Bu durumda kontrol benim elimde.. IE için fix açsamda boş kalıyor demişsiniz.. Bunun reset ile ne alakası var? Resetlemek ie fix demek midir size göre..
O ruh haline bağlı olarak farklı çözümler üretilebilir demişsiniz.. Ama bir sorun varsa onun çözümü kesindir (bir veya birden fazla) Bizim bilmediğimiz hatada birşekilde kodları kurcalayarak o hatayı giderebiliriz belkide ama bu sadece günü kurtarmak olurdu.. İleride çözemeyeceğiniz bir hata geldiğinde.. Ruh halinizle onu çözmeyi (beklemeyi) seçiyorsunuz sanırım siz.