merhabalar, ben java ile object oriented yazıyorum ancak PHPde function ile yazmanın OOP ile farkını tam olarak kavrayamadım (mal olabilirim) çünkü phpde function ile yazmak daha rahat olmuyor mu. Belkide bilmediğimden olabilir.
- Bi kere sınıf yazınca fonksiyonlar bir arada derli toplu olur.
- Herhangi bir yapacağın işte,fonksiyonları birlikte komplike kullanmak istiyorsan, sınıf ile daha hiyeraşik bir düzene girer.
- Ve bence en önemlisi ise fonksiyonlar arası değişken ortaklığı.Biraz açmak gerekirse, bir fonksiyondan return yöntemi ile bir değer döndürebilirsin.Ama $this anahtarı sayesinde, sınıf içindeki fonksiyonlar arasında returna gerek kalmadan bir çok değeri ortak kullanabilirsin.
- Yazılmış bir sınıfa, ek yapabilir,onun içindeki değişkenlere tekrar erişim sağlayabilir, onları düzenleyebilirsin.
- Bir sınıfta birden çok oturum başlata biliyorsun.(new anahtarı ile başlatılabiliyor.Tabi ben oturum dedim de adı başka bişey olabilir.)
Kabaca böyle tabi ki ama bazı erişim kısıtlamaları var.Onları kullandığımız zaman her yerden sınıf içi değişkenlere erişilinilemeyebiliniyor.
Eksiğim ya da yanlışım varsa affola