Gerçek sahibini soruşturmayı düşündünüz mü hemen sahiplendiniz hayvana belkide yakınlarda oturan küçük bir çocugundur? belkide onu arıyorlardır? belkide çocuk kayboldu diye şu anda ağlıyordur?
++++
kesinlikle çevreden soruşturun acaba kuşunu kaybeden biri var mı. kafes kuşları kaçtılar mı uzun mesafeler gidemezler. evi muhtemelen yakaladığın yere 100 metreden fazla değildir. sahibi onu evcilleştirmek için emek harcamış ve ona bir bağ kurmuştur. benim küçük kuşum 1 hafta önce elimde öldü. uzun zamandır böyle kendimi kötü ve mutsuz hissetmemiştim. sahibi de o kuşa bağlanmış onunla bir bağ kurmuştur. sahibini arayın öncelikle bulamazsanız sahiplenin. bulabilirseniz de yine de gidin bir yavru alıp evcilleştirmek için uğraşın. öyle elinize geliyor diye çok evcil zannetmeyin. benim kuşumu elime konar hale getirebilmek için 1-2 ay hergün uğraşmıştım.
Kaşınması bit pire işareti değildir. Pire spreyini sıkarken yemek kabından ve suyundan uzakta yap. bu kuşların tüyleri hep temiz ve parlaktır. çünkü bütün gün kaşınır tüylerini düzeltirler ve kuyruklarından gagaları ile aldıkları yağı ile tüylerini parlatırlar. yani kaşınması normal.