IkizTelekom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
i7 920 kullandım müthiş performanslı. Ama çok ısınıyor. Server 7/24 açık olacağından ne kadar serin olursa o kadar sorunsuz ve hızlı çalışır.

Sunucularımın bir tanesi q8300 işlemcili. video haber sitesi ve haber portalları var. hız sıkıntısı hiç yaşamadım.

Benim tavsiyem 32 nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemcileri tercih etmen yönünde. Aslında sağlam olsun dersen Dell r210 ve 410 'lar da çok mükemmel.

Saygılarımla,

İkiz Telekom
Isınma problemi yaşamayacağımızı düşünüyorum, şuan maliyet hesabı yapıyoruz, biraz daha miktar gözden çıkartabilirsek belki i7 düşünebiliriz, teşekkürler...

ronin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
r210 son kullanıcı fiyatı 1250 1300 dolar civarında.
Sahip olduğunuz R210 donanımının özellikleri nelerdir hocam? (varsa elinizde)

Xen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Quad 6600 8 GB ramli bir makinam var almayı dusunursenız uygun bırsey yaparım performans oldukça ıyı ve ustte gecen urunlere gore fıyatı oldukça uygun.
Diğer özellikleri hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?

Darklord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Q9550 Sunucu her türlü işinizi görecektir. Barındırdıgınız hosting sunucusu hele Linux Canel ve LiteSpeed ile çalıştırmayı düşünürseniz her türlü fazlası ile işinizi görecektir.
Evet CentOS 5.5 + cPanel + LiteSpeed düşünüyoruz, Q9550 oldukça iyi eminim ama i7 de biraz maliyet istiyor

WebAcik_Hosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Her iki işlemcide işinizi çok rahat göreceği düşüncesindeyim, site sayınıza ve yazdığınız niteliğe bakarak ama büyüme doğrultusunda yatırım yapmak isterseniz, biraz pahalıda olsa kesinlikle i7 serisi işlemci tavsiye ederim.

Ayrıca düşünürseniz i7 serisi cihazlarımızda hosting ücreti ile beraber sunucu hediyeli kampanyamız devam ediyor, elinizdeki parada cebinizde kalarak dedicated gibi 12 ay ödeyip sonra cihazın sahibi olabilirsiniz. İlgilenirseniz telefon yada sitemiz üzerinden görüşebiliriz.

Tel : +90 232 488 9 884
Mail : bilgi@webacik.com
Adres : Sakarya Cad. no:156 Balçova/İzmir
Web Açık Hosting İzmir Ticaret odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ortak kuruluşudur.
Evet hocam, ilerde irc hesaplar da barındırmayı düşünüyoruz, Q9550 ile sorun yaşar mıyız bilemiyorum ancak dedicated öder gibi co-location sahibi olma kampanyanızı beğendim, daha geniş bilgi verirseniz sevinirim. Hangi Datacenter? Port, trafik ve IP miktarı nelerdir?

Bir de halen merak ettiğim Core i7 serisi için X58 anakart ve DDR3 kullanmak zorundayız değil mi? yanlış mı biliyorum?