merhabalar
benim 532 li hiç paketi açılmamış bir hattım var. Bilindiği gibi bu 532 ler eskiden türkcell faturalılara veriliyordu.
şimdi ben bunu direk kontörlü olarak açtırabilirmiyim ? Yoksa önce faturalı açtırıp belli bir süreden sonra kontörlüyemi geçeyim ?
Öncelik olarak kullanım durumunu ( kapalı olsa dahi kısmi bir ücret gelmesi ) akabinde 530 ile ilişkilendirilip ilişkilendirilmediğini ve kullanıma açılmamış olan hattınızın zaman aşımına uğrayıp uğramadığını öğrenin bunu bir çağrı ile anlıyabilirsiniz.
Hattınızın çağrı kısıtlaması ve pasif konumu yoksa turkcell faturalı hattınızı yanınızda bir kimlik ile herhangibir en yakın extra bayine giderekde telefonunuza gönderilecek onay kodu ile kontörlü diğer bir anlamda kredili sisteme çevirebilirsiniz.
Ancak faturalıdan kontörlü hatta geçiş kapsamındada olsa her ay ödemeniz gereken bir vergi parası vardır . Bunu 1 yıllık ücreti ile tamamiyle kapatabilirsiniz. Yaklaşık 80 tl küsür gibi bir rakam tutmaktadır.
Ayrıca öncesi veya sonrası gibi bir durum yoktur. Faturalı hat olsa dahi herhangi bir işlem gereksinimi yapılmaz. İstediğiniz zaman kontörlü hatta döndürebilirsiniz vergisi diğer dönem ayına yansıtılmak ve süre zaafı dikkate alınmamak üzere.