Üniversite hazırlığı için hangi dershaneye gitmeliyim.?
dersahaneye giderken kendine seviyene uygun seni yükseletebilecek dersahanelere gitmeni öneririm.mesela atıyorum ; bireye gidersen soruları zor gelir moralin bozulur.benim dönemimde öyleydi.Bireyin soruları agır olur

Pek fazla temel yok yapabilirmiyim?
Temelini göz önüne koyucaksın.Nereden başlayacagına agustos ayı gelmeden karar vermelisin.sistem değişti biliyosun.ne kadar erken yol alırsan ; okadar erken konuları kavrarsan senın yararına olacaktır.2 sene önce kendim girdim,sadece test çözdüm.tek yaptığım test çözmekti.derslere katıldım birde dersahanede.ama temelim saglamdı.temel önemli.kendine karşı dürüst olmalısın.eksiklerini görerek başlamalısın.
Lys zor felan demişler bazı arkadaşlar ; bu seneki soruları baktım,konuları kavrayanların yapamayacagı seyler degil.okadarda zor degilki :S şu sorulara zor diyenlere anlam veremedim.iktisatı düşünebilirsin bölüm olarakta.atıyorum bir marmara iktisata işletmeye gidersen kesinlikle işsiz kalmazsın.abimden biliyorum.marmara işletme okudu masterını yaptı şu an özel bir firmada genel müdür oldu.işletme daha mantıklı geliyor bana.disiplini demeye gerek yok zaten.
sınavlarınıda takip etmelisin.nerede hata yaptım diye üzerinde durup dusunmelısın.sınavdan cıkıp kıtapcıgı bır kenara atmamalısın.hatanı görmezsen o hatayı tekrarlarsın.özellikle matematik,geometri,fizik ve kimyada bu önemli.biyolojide sırf bilgiye bakar.test çözerken ögreneceksin.başka türlü ögrenmesi zor olur.konuları ezber olur.
saygılar
Tavsiyelerin çok güzel kardeşim, aynı sorunun cevabını arayan birisi olarak bana da çok yardımcı oldun, teşekkürler...