yapı kredi bugun yolladıgı mail aynen bu şekilde

Referans No: 396867 Sayın MAHMUT SAMİ ÖZDEMİR ,
Şikayetvar.com aracılığı ile aktarmış olduğunuz konu hakkında bilgi vermek isteriz.
Kredi Kartı ve Hesap İşletim Ücreti’nin yasal dayanağı ile ilgili konuda Bankacılık Kanunu'nun 144. maddesi hükmü gereğince;
Bakanlar Kurulu, bankaların ödünç para verme işlemleri ve mevduat kabulünde uygulanacak azamî faiz oranlarını, katılma hesaplarında kâr ve zarara katılma oranlarını, özel cari hesaplar dâhil bu maddede belirtilen işlemlerde sağlanacak diğer menfaatlerin nitelikleri ile azamî miktar ya da oranlarını tespit etmeye, bunları kısmen veya tamamen serbest bırakmaya yetkilidir. Bakanlar Kurulu, bu yetkilerini Merkez Bankası'na devredebilir.

Bakanlar Kurulu' nun 16.10.2006 tarih ve 2006/ 11188 sayılı Kararı gereğince; Bankaların kredi işlemlerinde sağlayacakları faiz dışındaki diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ile azami miktar ya da oranları ve bunların kısmen veya tamamen serbest bırakılması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca yayımlanacak tebliğlerle düzenlenir.

Bu Karara istinaden T.C.Merkez Bankası' nca çıkartılan ve 9 Aralık 2006 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan 2006/1 sayılı Tebliğ'de de;
"Bankalarca, reeskont kaynaklı krediler dışındaki kredilere uygulanacak faiz oranları ile faiz dışında sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ve sınırları serbestçe belirlenir " hükmü yer almaktadır.
Bilgilerinize sunar, iyi ilişkilerimizin devamını dileriz.
Saygılarımızla,

Saygılarımızla,
Yapı Kredi Bankası A.Ş.
Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nin siz değerli müşterilerimize sunduğu "Elektronik Ortamda Bankacılık Eğitimleri"ni gördünüz mü?
Ulaşmak için lütfen tıklayınız. http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/egitim.aspx

bana birisi bunun açıklamasını yaparsa sevinirim