Araba güzelmiş yakin zamanda bende araba almayi düşünüyorum bu araçlar ortalama km 'de ne kadar yakiyor bilgisi olan, kullanan var mi?
Sadece yakıt değil sizinle daha geniş bir bilgi paylaşmak istedim.
Bende 2005 modeli var ve ticari taksi olarak kullanıyorum, lpg ile şehir içinde klimasız kullanımda 180-200 şehirler arası 140 krş. Ford marka tüm araçlar'da klima açarsanız ciddi oran'da yük oluyor araca, connect ve transit var onlarda aynı focus gibi. Focus seri olmamasına karşın oldukça iyi sayılabilecek bir araba, kalkışta hızlı değil ama kendisini toparladığı zaman eğer lastikleride iyise gerçekten yola yapışır ve çok zor savrulur. Yol tutuşunda'ki en büyük etken arka bağımsız süspansiyonlar, birde gerçekten çok güçlü bir şasi'si var ama darbeyi ön yan uçlardan almazsanız. Şasi ön farların hemen altından başlıyor ve arka park lambalarına kadar tek parça gidiyor, eğer karşıdan yani tam tabiri ile kafa kafaya yada arkadan çarpışırsanız karşınızdakinin hiç ama hiç şansı yok. Şansız bir gününüzdeyseniz ve focus'a sağ yada sol ön yandan vurdularsa aracı çöpe atmanız gerekecektir çünkü şasinin en zayıf olduğu yer orası. Sakın abarttığımı sanmayın çünkü ben bir tane attım çöpe (hurdaya 6000 liraya) arabama sağ ön tekerin oradan direksiyon tam sol pozisyondayken vurdular. Bu çarpışmada sağ iç ve dış çamurluk ile ayrıca sağ şasi iki büklüm oldu. Ne yaparsanız yapın şasi bir daha düzen tutmuyor o yüzden hurdaya sattık, zaten sağ iç çamurluk 1800 lira.