protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Zaten dunyanin butun gelismis ulkelerinde telekomun sahibi devlet. BIr bizde telekom ozellestirilmis durumda... BUtun dunya biliyorki, devlete birakildigi anda isler sarma sariyor, ne var, ne yok ozellestiriyorlar.

INternet hizini gectim, en ufak internet sorununda telefonla adamlari arasan, cevap verecek kisiyi bulman 3 sati gecerdi. Ev telefonlarida onceden cok pahaliydi. Devletin telekomu kol gibi geciriyordu milllete. Ozellesitede kazik yemekten kurtuldunuz...

DAha oncede telekomu cok satmaya calistilar. KImse almadi. HAtta defalarca satmaya calistilar, kimse almadi. PIyasa her zaman duzeltmesini yapar. Emin ol Telekom burada anlatildigi kadar cok para etse, TUrkiyenin zengin aileleri Telekomu baskasina yar etmezlerdi. ALlem eder, kullem eder, mahkemeden karar cikartir, hukumeti koseye sikistirip, bedavaya almaya kalkarlardi.
Evet bir tek Türkiye'de ve geri kalmış ülkelerde durum böyle. Diğer ülkelerde şöyle bi yola gidilmiş.

Telekom şirketleri içinde kamu payı, isveç’te yüzde 64.4, isviçre’de yüzde 62.7, fransa’da yüzde 58.9, norveç’te yüzde 53.19, belçika’da yüzde 51.6, avusturya’da yüzde 47.2, yunanistan’da yüzde 33.7.

Halka arz edilen hisse oranı, ingiltere’de yüzde 100, italya’da yüzde 83, ispanya’da yüzde 79.9, hollanda’da yüzde 68.7, almanya’da yüzde 55, avusturya’da 52.8, norveç’te 46.81, finlandiya’da 46, belçika’da 38.9, isviçre’de 37.3, isveç’te 35.6 olduğu belirtti.

"gelişmiş ülkeler kamu paylarını elinde tutup, halka arz yöntemi uyguluyorlar"

Kaynak: ato

Doğru bildiniz. Koç grubu ihale sonuçlandıktan sonra fiyatın revize edilmesi için başvuru yaptı. Telekom'un karlılığı (cirodan bahsetmiyoruz) kendi sitesinde verdiği raporlarla ispatlıdır ayrıca. Halen dünyanın en pahalı internetlerinden birini kullanıyoruz. Sadece hızı 4 katına çıktı. Ve önceden 3 olan kota bugün 4gb. Aynı tas aynı hamam bak.

Şimdi çıkıyorum. Tartışmaya gerekirse sonra da devam edebilirim. En azından düşüncelerinizi -rep ile anlatma gereği duymadığınız için tartışmaya değer.