protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Satsinlar tabiki. Zaten satilan yerlere vatandas degil, kodoman burokratlar gidiyordur. Adam yandaki ozel tesiste kalsa adam basi gunde 100 dolar verir, devletin mekaninda 4 kisilik aile gunde 10 dolara tatil yapar.... Iyi olmus. Aradaki farkida subvanse edenler senin benim gibi vatandaslar. Devlette ne kadar arplaik varsa satsinlar.

Simdiye kadar o tesislerde tatil yapan burokratlarinda o tatiller bogazinda kalsin. Bizim vergilerle is yapacaklari yerde, adamlar tatil yapiyor. Oh ne ala memleket. Haram zikkim olsun, simdiye kadar belese yaptiklari tatiller.

Gidenler vatandaş değil de, satın alanlar vatandaş mı? Hayır kodoman iş adamları. Babalarının hayrına mı alıyorlar. Hayır kendi hayırlarına.

Bu özelleştirilmede dikkat edilmesi gereken önemli bi nokta var. Satılan sadece bir işletme ve buna ait bina değil. Kilometrekarelerce alan. Değeri gelir durumuna göre hesaplanmış, ama bulunduğu arazinin değeri bir kaç katı olan işletmeler. Tıpkı Tekel ve arazileri gibi. Yakında yeni yapılacak villalar, konaklar duyarsak şaşmamamız gerekir.

turank adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim tahminim buraları satmakla hem para geliri oluyor, hem de buraların yıllık gideri kalmıyor.

telekomu 2 yıllık kârına sattı demek yanlış olur. olayı kabataslak duydum, devlet telekomu satmakla sırtındaki büyük bir kamburu bertaraf etti diye biliyorum.
Gideri düşünüyorsunuz da geliri neden düşünmüyorsunuz anlamıyorum.
Devlet Telekom'u satmakla, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şey yaptı.
Üstüne değeri belirlendikten sonra Telekom için yatırım yaparak kendi kendini soydu. Ayrıca 2006 yılı 2.208.349.000 Tl kar ettiğini de yine buradan görebiliriz: http://www.turktelekom.com.tr/teleko...l_Tablolar.pdf

protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hem servis kalitesi yukseldi, hemde fiyatlar dustu.
Bunu inanarak mı söylediniz?