Telefonun bataryasını herşeyini sök. sim - hafıza kartı.
arka kapak açık kalsın. ilk önce saç kurutma makinasında bir dk kadar yüksek ısıda fazla yakınlaştırmadan tut sonra orta seviyeye al uzaktan direk batarya takılan yerden tut telefonun ekranı aşağı durmasın yukarı baksın. kolunu kaldırıp alttan yap dediklerimi.
bir iki dk orta seviyede fazla yakınlaştırmadan tut. hava basıncı ile içerideki su dışarı çıkmaz yakın tutarsan.
Sonra bir telefonun sığacağı boyutta bir kap içine tabanına tuz doldur. fazla olmasın taban kapansın tuzla yeterli. sonra böyle pamuk türevi birşey ile telefoun üstten ve alttan ortası boş kalacak şekilde pamukları tuzun üzerine koy ve pamukların üzerine telefonun bataryası aşağı bakacak şekilde koy ve üstünü kapat. çok az hava alack şekilde.
tuz nemi iyi çeker. içindeki kalan nemi çekmeye başlayacak. bir iki gün bırak nemi alsın. 4 günden fazla bırakma bu sefer tuz nemi almaz.
sakın telefonu açma bu süre içinde merak edip.
ben bunu nokia 6300 da denedim. Telefon açıldı yanlız bataryayı yemiş. Yeni batarya aldım. Sende de çalışmazsa telefoncuya gidip batarya denemesi yap.
bu süre dolduktan sonra açmayı dene. yanlız bataryanın da içine su gitmiş olabilir. bataryayıda aynı şekilde kurut.
yanlız bataryaya sıcak havayı çok tutma.
Şansına içindeki devrelerdeki chipler yanmadıysa açılır. Yandıysa servis yüzsüzlük edip bordunu değiştiricem diyip çok para ister. Süs eşyası olarak kullan