Konuyu açan arkadaşın demeye çalıştığı şu; "Bir musubet, bin nasihatten iyidir". Yani başına bir olay gelsin kötü olduğunu kendisi anlasın istiyorsun, bu olayı da dolaylı veya direkt olarak sen yapacak veya başlatacaksın.
Başımdan geçen bir olayı anlatayım sana,
Çok değer verdiğim bir kardeşim var (kız) bunun ufak erkek kardeşi bir kız kaçırıyor. Bu olayın yanlış olduğunu ben görüyorum ve müdahale etmeye çalışıyorum. Sonunda kızı ailesine teslim eden ben oluyorum. Her taraf sessizleşince en kötüsü ben oluyorum

uzun bir süre sonra da bana hak verdiler ve özür dilediler.
Karanlıkta meşale yakmak gibi bir olay seninki, yani o arkadaşın karanlık kalbinde bir meşale yakacaksın ama bu meşale yere düştüğünde onu yakarsın, düşmese etrafı aydınlatacaksın ama sana da yarayacak, bu ince orantıyı sadece sen kurabilirsin.
Tavsiyem ise;
eline boş bir a4 kağıdı al, kalemle ortasından dikey bir çizgi çiz. Bir tarafa bu işi yaptığında oluşacak (zamanla veya hemen) güzel ve olumlu olayları/sonuçları yaz, diğer tarafa da bu işi yaptığında oluşacak (zamanla veya hemen) kötü ve olumsuz olayları/sonuçları yaz. Hangisi ağır basıyor bak. Bu işi 1 gecede yapma, 2-3 gün sürdür. Yolda yürürken, bilgisayar kullanırken falan düşün bu olayı ve sürekli not al. Sonuca ulaşacaksın.