Lafları bir yerinizden anlamaya fırsat arıyorsunuz, parası olmayan dağa çıksın mı dedim ama olayın iç şartlarını bilmek lazım konuyla ilgili acaba ne kadar alakalısınız kaç kitap okudunuz kaç yayın izlediniz doğuda ne kadar bulundunuz sivasın batısından bakmak kolay olmuyor sadece haberlerden duyupda yazmak olmuyor benim demek istediğim zaten pkkda olup ölenlerde zaten fakir adamlar çoğunlukta zaten maddi durumu iyi olan arkası sağlam olan örgütün siyasi yapılanmasında veya lider kadrolarında yanında oluyorlar örgütte işsiz güçsüz adamın çocuğunu alıyor ya ikna ederek ( bak devlet sizi küçük görüyor iş vermiyor 2. sınıf muamele yapıyor gelin davanıza sahip çıkın çocuğunuzda bu davaya ortak olsun. ) bu şekilde ikna olmayanlarında zorla da alıp götürüyorlar adamlar 5-6 terörist köylerdeki evlere girip 14-19 arası erkek çocuklarını alıp zorla yanında götürüyorlar tabi bunun yanında kendi rızasıyla gidende var aileside karşı çıkmış babası anası görse belki kendi eliyle polise verecek sen bu adamdan nasıl para istiyeceksin ?
istedin diyelim adam zaten veremeyecek çünkü yok zaten.
O yüzden saçma ve boş bir uygulama
Aç heryerde aç işsiz her yerde işsiz bunun doğusu batısı yok. En doğuya da gittim, en batıya da.
Onların derdi işsizlik değil, apaçık söylüyorlar artık,
Özerklik filan diye. Dağa gidenler hadi işsiz aç, şehirdekiler ne ayak o zaman?. Kaçakçılık, vergi vermezlik diz boyu. Benim kaç kitap okuduğumu boşverin de siz olaylara doğru yönden bakın isterseniz.
Yol kesip, köy basıp
"Eğitim götüren öğretmeni"
"Halı dokumacılarının tezgahlarını"
"Yol yapan işçileri"
.
.
.
"kundaktaki bebeği"
aç oldukları için mi öldürdü kansızlar?
Lafı bir tarafından anlamaya fırsat arayan sizsiniz. Büyük oğlu dağa çıkar, babası polise taş atan diğer oğluna sahip çıkmaz, hepsinin elinde oyuncak keleş Türk askerine ateş etme oyunu oynarlar, ana baba kepenk kapatır her haltı yer, bölücüyüm diyenlere siyasi alanda da destek verir güncel hayatta da sonra da kalkar işsizlikten bahseder.
Irk siyasetini bıraksınlar artık, Mecliste varsa da yoksa da Kürt dili , kürt bilmemnesi.
Yahu sorun meclistekilere madem o kadar doğudakileri düşünüyorsunuz, "Açız, işsiziz, okulumuz yok, suyumuz yok, elektrik yok, hastanelerimiz kötü" neden böyle? diye de anlayalım hakikaten de doğudaki insanımızı düşündüğünüzü.
Boş laf salatasını artık kimse yemiyor.