Performans iyi olsun demişsin ama ne amaçlı olduğunu yazmamışın. Ben kendi örneğim üzerinden açıklama yapayım sana.
Laptop'ta iş yapma olayına bir türlü sıcak bakamadım. Ekran/Klavya sabitliği, boyut sorunu gibi sebeplerden dolayı hep masaüstünü tercih etmişimdir. Ama iş sebbiyle müşteriye gittiğimde onun bilgisayarını kullanma olayı da artık sıkmaya başladı ve bir taşınabilir bilgsayar almaya niyetlendim. Sonra tam olarak neden istediğimi düşündüm (ki bunu seninde yapmanı şiddetle tavsiye ederim)
1- Taşınabilirlik! (Laptop bile olsa kocaman çantalar, şarj aleti vs. çok zahmetli bence, taşınabilir değil çoğu)
2- Pil ömrü (Bir arkadaş yazdı yukarıda, çoğu 1-2 saat anca gidiyor)
3- CorelDraw, dreamvearver, ps gibi programları çalışmalarımda son dakika ufak değişiklikleri vs. yapabilmek için full performans olmasa da çalıştırıp kullanabilme.
Benim bu ihtiyaçlarıma (önem sırasına göre pil, taşınırlık ve performans) baktığımda tek çözüm bir netbook tu ve gidip n450 işlemcili Acer aspireone 532h modelinden aldım. Fiyatı 600lira idi.
Şimdi üzerinden 3 ay geçti ve izlenimim şu: Şimdiye kadar elektronik olarak yaptığım en iyi yatırım.
Tüm programlarımı (bir iki versiyon öncesi bile olsa) çalıştırıyorum, hatta corel 11 i çatır çatır çalıştırıyorum.
Pil'im 7.5 saatten 5 saate kadar çeşitli yoğunluğa göre beni taşıyor.
Ajanda boyutunda olduğu için taşıma sıkıntım yok, şarj aleti bile uzun kablolu cep telefonu şarj aleti gibi ufak. Ama çoğu zaman şarj aletine bile ihtiyaç duymayışımdan ötürü sanki elimde bir ajandayla dolaşır gibi gidiyorum sağa sola.
Ekran ufak(10.1), ama benim tüm işimi görüyor.
Sevgilinle kumsalda film izleme keyfi yanında ücretsiz geliyor

(Divx filmeler izliyorum, hd ler kasıyormuş diye duydum ama unutma, ekran ufak o yüzden normal kalitede bir film gayet temiz gözüküyor)
O yüzden önce sağlam bir düşün. CD sürücüsü yok dezavantaj gibi gelebilir ama illa gerekir dersen external çözümler mevcut. (Boyutu artar sadece) HD 160gb, yeterli bence, sürekli iş yapmadığın için ama ben ne olur ne olmaz diye ufak lg external hd mi (750gb) çantama atıyorum. Ha bu arada çanta dediğim ana okuldaki beslenme çantalarımızın boyutlarında, sadece eni çok daha küçük. Eğer sen de benim gibi kullanmak istiyorsan netbooktan şaşma kesinlikle derim.
Kolay gelsin.