Türkiyede Kıbrıs hakkında çok yanlış bilgiler var çünkü sadece oradan gidenler Türkiyelileri sevmiyorlar gibi laflar söylüyorlar. Yazı oldukça kışkırtıcı yanlış bilgilendirmeyin lütfen insanları.

- Kıbrısda bir ekmeğin 1.20 TL
- Ev kirasının 2 odalı bir yerin en kötü 700TL
- Gelen su-elektirik faturasında anlaşılmaz 30-40 vergilerin olduğunu
- vs vs vs

bunları biliyormudunuz? Tamam hayat pahalı ona göre Türkiyede ona göre para yardımı yapıyor. Ama kimse tarihe bakmıyor o adadaki fabrikaları ve çalışan yerleri Turgut Özal zamanında biz kapattık, 6 yıl kaldım 80lerden 90larda kalma kapalı 10larca fabrika gördüm. Kusura bakmayın ama Türkiye alıştırdı bir ailede 3-4 tane devleten alınan maaş olmasını. Sen balık tutmayı öğretmek yerine balıkı hazır verirsen bi süre sonra balık yokken yaşamaz o kişi.

Lütfen karşılaştırma yapmayın, Kıbrıslıların hatalı olduğu yerler var ama bi okadar bizde suçluyuz oraya malesef eğitimli kalifeye elemanlar yerine, ne kadar işsiz ve eğitimsiz insan varsa göndermişiz, adayı geliştireceğimiz yerde biraz argo olacak ama içine etmişiz. Askeri anlamda birşey demiyorum o biraz mecburiyetti gitmek ama sonrasındaki yanlışlar inanılmaz.

Bu arada bazı noktalara sinirlendim,
- İngiliterede eğitim görüyorlar demişin zaten bir coğunda Rum pasaportuda var yani Avrupa birliği üzerinden gidiyor ki olması doğal adada 4 ayrı tapu var (Osmanlı, İngiliz, Rum, KKTC).

- Adada araba ucuz çünkü vergi yok denecek kadar az, Türkiye ile neden kıyaslıyorunuz ki Türkiyede Mercedesi 60000euroya alıyorsan, Kıbrısda 25000Eurodur.

- Adanın eğitim merkezi olmadığını bilmeyen yoktur, 3 tanesi Türkiyede ilk 25'ye girecek kalitede 7 universite var ne bekliyorsun ki, şimdi Bostonda 70 tane Universite var desem orayadamı karşılaştırcaksınız ABD'nin bir yeri ile.

- Türkiye'den daha pahalıya alıyorlar Benzini fakat vergilendirme az bence bunu Kıbrıslara değil bizim hükümete sormak lazım %65'i vergi diye.

- Sınavsız giriyor diyen kimse tamamen uydurmuş, her universitesinin kolay yada zor sınavı var, ki olması gereken sistem bu. Genel sınava hayır sayıl loto şeklinde sistem mi olur?

Ben daha yazarımda gerek yok, onlarında hatalı olduğu nokta çok ama sadece böyle bir yazı ile insanları kışkırtmayın. Heleki orada en az 1yıl kalmayan anlamaz orada ki garip duyguyu. Senin yaşadığın ülkeyi Türkiye dışında hiç bir ülke tanımıyor yurt dışına gitmek için ya Türkiye üzerinden yada Rum tarafı üzerinden gitmek zorundasın.