R10'a ilk geldiğimde içimde heves vardı hırs vardı herşeyden önce bir adım atayım bu aleme sonra geliştiririm kendimi dedim. İlk olarak editörlük yaptım, editörlüğü yaptığım zaman bile işi adabına göre uyguladım.
Artık milleti öyle alıştırmıştım ki konu açmadan önce bana pm atıyorlardı yapar mısın güvenemiyoruz kimseye diyorlardı.
Çünkü o zamanlar hevesim vardı kendimi farklı sektörlere yönlendirecektim editörlük sadece başlangıç için kullandığım bir hamleydi. Sonradan herkesin ilgisini çeken SEO'ya merak saldım bende.
Editörlük yaparken internetten makaleler okuyordum r10'da SEO konusunda bilgili kim varsa tanışmak için pm atıyor msnden de laflıyordum. Yanlışlarım varsa söyleyip düzeltiyorlardı.
Böyle geçirdim bir süreci editörlüğü bırakmıştım artık, SEO adına çalışıyordum tamamen öğrenmek birşeyler yapmak uğruna çok zaman harcadım.
Bir iki kelimede çalışma yapmaya çalıştım sitelerim ceza aldı ilklerde, neden aldıklarını araştırıp bulmuştum SEO'da herşey tecrübe denildiği gibi ben eğer onları yapmasaydım şuan sıfır bilgiyle insanları belkide mağdur etmiştim.
Yolun en başında editörlük amacı ile yani 2 yıl önce felan ilk r10 da üyeyken SEO konusunda bayağı iyi biri ile tanışmıştım. (nick vermiyeceğim ) Sohbetimiz bayağı iyiydi.
SEO konusunda bana çok yardımcı oldu sonra zaten reelden tanıştık görüştük şimdi en güvendiğim insanlardan birisi kendisi.
İyice araştırdım r10'da bu konuda bana sadece 2 kişi destek çıktı. Nicklerini veremem fakat gerçekten onlar sayesinde mantığı kavradım herşeyi öğrendim birazda benim çabamla öğrendim gibiydi işte artık çalışma yapmaya gelmişti sıra.
Kendimi geliştirmem amacı ile site yaptım denedim vs bu sefer olumlu tepkiler alıyordum. Bundan sonra r10 da bir ilk hizmeti çıkardım " Site İçi Optimizasyon " adı altında.
Hem kendimi tazeliyordum hemde insanlara ufak bir meblaa ile yarar sağlıyordum. 100 kişinin üstünde kişiye iç optimizasyon hizmetini verdik.
Dediklerimi yapanların hepsi dönüşümü aldı ve bana gelip msnden teşekkür etmişlerdi.
Böyle böyle geliştim yaklaşık 2 yıldır kelime bazlı vs vs çalışmalarım oldu. Ciddi referanslara sahip oldum bana akıl veren 2 yıl boyunca bana destek çıkan o 2 kişinin hakkını ödiyemem.
Birazda çabalamak gerekiyor sanırım.