AKServer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu yada başlığı arkadaşım bana ne Bahsettiğin sarızeybekten. Bahsi geçen olayda umrumda değil.

Beni ilgilendiren kısmı ''ATATÜRK''dür ve ''hiçbir soruya cevap veremediği başlığıdır.''

Kendin yazmış gibi konuşuyorsun hayretbirşey yahu.

Ârtı olarak :

''madem öyle ders vermeye niyetin var, makale ve anı arasındaki farkı öğrenerek başlayabilirsin..''

Sen filozofmusun? Senin kadar ve belki daha fazla emin ol benimde düşünme yeteneğim var
Bu nasıl bir mesajdır anlamadım yahu, arkadaş başlıktan rahatsız olmuş ayrıca bende rahatsız oldum. Ortada Atatürk'e yöneltilmiş herhangi bir soru yok. Başlık günümüz gazete manşetleri gibi arkadaş ondan rahatsız olmuş.

Makale ile anı arasındaki farkıda anlatayım sana.

Anı: Bir kimsenin, özellikle tanınmış kişilerin yaşadıkları dönemde gördükleri ya da yaşadıkları ilginç olayları gözlemlerine ve bilgilerine dayanarak anlattıkları yazı türüdür. Yani Atatürk'ün başından geçen olayların çevresine anlattığı yaşadığı olayların kaleme alınmasıdır. Burdada yaşlı bir amcayla konuşmuş bu bir anıdır.

Makale:
Makale, herhangi bir konuda bilgi, düşünce ve görüşlerinizi yazıya aktarmak demektir. Yani sen sitene özgün birşey yazarsın sigaranın zararları diye bu bir makale olur.

Kimse senin düşünme yeteneğini sorgulamıyor zaten sen nasıl böyle bir kanıya vardın anlamadım. Ayrıca filozof veya değil seni ilgilendirirmi ? ilgilendirmez o zaman tartışmaya gerek yok böyle soruları.

Ârtı olarak: Sen millete makale ile anı arasındaki farkı iyi öğrenmelisin diyeceğine kendin biraz araştırma yap. Ve de söylemeden geçemeyeceğim böyle "tırnak" içine alınca cümleleri daha havalı olmuyor