Hayirli Geceler "sibumi",

"Dostlar sorum şu, şimdiye değin All in One Seopack'teki açıklama kısmını hiç kullanmamıştım."

--> Normalde All in One Seo Pack otomatik olarak yazinizin ilk 160 harfini Meta Description olarak kullanmaktadir.

"Toplam 470 yazı var, 3 yıllık süre zarfında yazılmış. Her yazıya meta description eklemek istiyorum. Bunu zamana yayıp mı yapmam gerekir, yoksa 1 günde yapsam da olur mu? Birden yapmak siteye zarar verir mi?"

--> Hepsini birden yada günde 5´er 5´er mi 10´ar 10´ar mi diye sorar iseniz, Size sunu söylemem gerekmektedir ki; Meta Description, arama motoru Google tarafindan ranking kriteri olarak görülmez. Meta Description´de o "x" sayfanizi hangi "x" anahtar kelimeye optimize ettiniz ise, bu anahtar kelimeleri Meta Description Tag´de kullanmanizi her zaman öneriririm. Bildiginiz gibi kullanicilar arama sonuclari sayfasinda (SERP) bu Meta Description Tag icinde yazilanlari okurlar.

Ben her zaman sunu tavsiye ederim: Meta Description öyle yazilsinki, bunu okuyan kisi, sitede onu neyi bekledigini tiklamadan ögrensin. Ayni zamanda kullaniciya tabiiri caiz ise bir sinyal yollamak gerekiyor. "Evet kardesim, senin aradigin x, benim sitemde mevcut, tikla buyur gel!". Tabiiri caiz ise kullaniciyi bu Meta Description Tag icerisinde yer alan metin ilen avlamak gerekmektedir.

Örnek cep telefonu siteniz var. Anahtar kelime "nokia bilmem kac"

"Nokia bilmem kac" > Nokia bilmem kac modelini mi ariyorsunuz? Sitemizde Nokia bilmem kac hakkinda detayli bilgileri bulabilir ve ucuza satin alabilirsiniz! „Site ismi“

Yardimci olabildim ise ne mutlu bana.

Saygilar