Ben 7-8 yıldır bu işle iştigalim, 4-5 yıldırda profesyonel sitelerim var ancak gene para kazanamıyordum.
Bir zaman önce tecrübelerimi şirketlerle paylaşıp seo danışmanlığı yapmaya başladım, küçük,orta ve büyük ölçekli firmalarla sürekli olarak çalışıyorum, kazancıma haram katmamak içinse çalıştığım site ve kişileri özenle seçmeye özen gösteriyorum.
2 haftada motosiklet,1 haftada bilgisayar aldım kendime, telefon v.s. bir sürü şeyi bu sektörden kazandım, eskiden adsense ameleliği yapar dururdum, artım büyük ve özgün projeler yapmaya özen gösteriyorum, ama birinci sırada seo danışmanlığında kendimi geliştirme durumu var.
Bugüne kadar 1 kez İstanbul' a orta ölçekli bir şirketle anlaşma imzalamaya gittim, hala çalıştığımız bir e-ticaret firması bu, yaptığım iş riskli ve türk şirketler yabancı olduğu için anlatmak uzun zaman alabiliyor.
Şu andada Türkiye' de büyük ölçekli bir şirketle anlaşma arefesindeyim, ilk etapta 6 aylık bir anlaşma önerdim.
İşimde doyuma ulaşmış bulunuyorum, param olsada alacağım bir şey kalmadı, gelen müşterilerden 10 kişiden sadece biriyle çalışıyorum, diğerleriyle özellikle çalışmıyorum, işin kalitesini düşürmek ve insanların hakkını yemekten,ilahi huzurda hesap vermekten çok korkuyorum...
İlk başlarda amacım biraz para kazanmaktı, ama işimi iyi yaptım ve Allah' ta yardım etti paramı kazandım, şu anda amacım özgün projeler ortaya koyup insanlara yardımcı olmak, vede geçimimi sağlayacak kadar para kazanmak...
Asıl mesleğim diş teknisyenliği ama uzun süredir yapmıyorum, bu işi çok seviyorum ve ileriye dönük kaliteli bir webmaster olmak istiyorum...
Aranızda bu işten uzun zamandır para kazanan veya kazanmak isteyenler varsa buyursunlar...
[Konudışı]
Bu tür haset eden insan karakterleride her zaman oldu olacaktır, sanki milletin parasını gasp ediyoruz, çalışıyoruz kazanıyoruz, sende iste, dua et, çalış Allah isterse verir...