Adam hakaret felan etmemiş kilitlenecek birşey yok. Meramını düzgünce anlatan herkese saygımız var. Söylenenleri görmezden gelerek biryere varamayız.
Konuşmalarına cevap vermek gerekirse. Öncelikle şu var ki bu adamı çok el üstünde tutuyorlar. CHP'lilerde var bu huy nedense. Sanırım partiden ayda yılda bir düzgün konuşan, samimi konuşan biri çıktığı için onu da böylesine sahipleniyorlar.
"Taraflar silah bıraksın olmaz" diyor, örnek olarak ta Avrupa ülkelerini gösteriyor. Bu konuda İngiltere-İrlanda terör ilişkilerini incelememiş sanırım.
"MHPlilere,devrimcilere kötülük yapılmadı mı" diyor. Bu yüzden jandarmaya kurşun mu sıkalım diyor. Eleştirdiği insanlar yalnızca kötü muamele gördüğü için değil, etnik kimliğinden dolayı kötü muamele gördüğü için tepki gösteriyor.
Doğuda yoksulluk var da Mersin'de yok mu diyor. Bence o kadar da yok. Bakın 1930larda İzmir'de insanlar ağaç kabuklarını yiyormuş açlıktan. Sonuç olarak ne oldu onlar da tepki gösterdi o dönem. Demekki açlık biryerde cana tak edebiliyormuş. "Özellikle yapılmadı doğudaki yoksulluk" diyor, katılmıyorum. Devlet politikası olarak o bölge yoksul bırakıldı bir dönem.
Bölgesel kürt yönetimi felan dedi ama sanırım videodan önce başka biri konuşmuş bu konuları oraları dinleyemediğim için cevap veremiyorum.
"Zannetmeyin bu ülkede sadece size haksızlık yapıldı" diyor Kürt vekillere bakarak. Bu vekilimizin atladığı birşey var. Mesela benim amcam da 80lerde bu sol sağ olaylarından dolayı işkenceler görmüş. Ama kendi yaptıklarının sonucu olarak yaşamış bunları. Kimse ona, "senin etnik kimliğin şu" diye ayrımcılık yapmamış, eziyet etmemiş.
Muharrem İnce hayranıysanız, eğitim politikası ve dildeki yozlaşmayla ilgili bir konuşması var. Onu öneririm. Onun dışında ben doğru bir konuşmasını bilmiyorum zira. Yine de (zaman zaman kanı çekse de diğer tarafa) tipik sol üslubuyla konuşmuyor. O yönden faydalı biri.