deccal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
%95 tespitini nasıl yaptınız açıklar mısınız? backorder firmalarını takip ederseniz böyle bir tespiti yapamayacağınızı görürsünüz. isterseniz şöyle yapın. günlük pending delete durumuna gelen domainlerin listesini alın. tüm backorder firmalarından bunu alabilirsiniz. daha sonra domainler düşünce bu firmaları kimlerin registerladığına bakın. eğer %95 gibi bir oran tutturursanız domain işini bırakırım. sizin %99 snap kapar dediğiniz yakacik.com domainine namejetten ya da başka backorder firmalarından talep olmamışsa o domaini snapnames'in kapması gayet normal. ya da namejet ile kapışmış ve almıştır. bunu bilmek o kadar abartılcak birşey değil. ama genelleme yapamazsınız. şu şu firmalardan düşen tüm domainleri ya da %95'ini snapnames kapar demek yanlıştır. bunu size kesin olarak kanıtlarım. pending delete durumuna çok sık gelen ve kolaylıkla takip edebileceğiniz domainler LLLL.com'lardır. (2-3 gününüzü ayırın) LLLL.com domainlerin eski kayıt oldukları firmalara bakın sonra da domaini kapan backorder firmalarına bakın. ne demek istediğimi anlarsınız. %95 teziniz çürür. ya da 1'den fazla yerden backorder verilen 100 domaini izlemeye alın. iki taraftan da backorder verin. bu domainleri hangi backorder firmalarının kaptığını izleyin. neye göre kaptığını bir süre sonra anlarsınız. hangisine daha çok talep varsa ağırlıklı olarak o taraf domaini kapar. backorder firması o domaini almayı öncelik sırasında üste taşır. yazdıkları sistemde 1 kişi tarafından backorder verilmiş domainle 150 kişi tarafından backorder verilmiş domain aynı kefeye konmuyor. ben bugüne kadarki deneyimlerimden bunu çıkardım.
1 yıldır aktif olarak domainleri takip ediyorum ve bu süre içerisinde edindiğim gözlemler sonucu olarak öyle bir oran veriyorum.

dikkat ederseniz ben %100 alır demedim hiçbir zaman. sizin anlaşmalı firma olayının hiçbir özelliği yok diyorsunuz. peki neden backorder firmaları kayıt edici firmalarla anlaşmak için o kadar yatırım yapıyor?

snap'ın sitesinden bir alıntı

Alıntı
As we work with hundreds of approved registrar partners in order to be successful in acquiring your name, a domain name is registered with the registrar partner who helped us to get the domain name.
snap'ın register.com ile yaptığı anlaşma sonrası gönderdiği e-posta

Alıntı
NOW! PREFERRED ACCESS TO REGISTER.COM DOMAINS
Yet more of the world's best domain names at SnapNames

Dear SnapNames Customer:

SnapNames® can now give you the first shot at the most popular expiring domain names from Register.com, another of the world's largest domain name registrars.

You simply place back-orders on the domain names you want, with no up-front fee. Domain names at Register.com will be made available to you before they are available anywhere else. This means less waiting time and a much higher chance to get your domain name if it becomes available.

SnapNames provides preferred access to more premium domain names than any other service.

SEARCH TODAY'S LIST OF EXPIRED DOMAIN NAMES!

How It Works:
If you are the only back-order holder for a domain name currently registered at Register.com and the domain name later expires and becomes available, you'll get the name for our low $60 success fee.
When there are other back-order subscribers, you'll automatically be entered into a short auction, where the winning bid replaces our success fee.
ilk mesajda da yazdığım gibi silinen domaini her firma kayıt edebilir fakat eğer herhangi bir firmanın anlaşmalı firmasından düşüyorsa domain o firmanın yakalama konusunda teknik üstünlüğü var.