dmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siz benim yazdığımı tam okumamışsınız. ben silinme durumunda olan bir domaini firmalar doğrudan istediklerine veriyorlar demedim. domain silinme durumundaysa muhakkak yeniden kayıt edilecektir. bu herkesin bildiği basit bir bilgi.

siz silinen domainlerin yakalanması sırasında anlaşmalı firma olayının hiç bir özelliği olmadığını iddia ediyorsunuz. peki %95 oranında anlaşmalı firmaların domainleri kapmasını nasıl açıklayabilirsiniz?

örneğin burada yazdım %99 snap kapar diye. çünkü domainin düşeceği yer snap ile anlaşmalıydı nitekim öyle oldu snap kaptı.
%95 tespitini nasıl yaptınız açıklar mısınız? backorder firmalarını takip ederseniz böyle bir tespiti yapamayacağınızı görürsünüz. isterseniz şöyle yapın. günlük pending delete durumuna gelen domainlerin listesini alın. tüm backorder firmalarından bunu alabilirsiniz. daha sonra domainler düşünce bu firmaları kimlerin registerladığına bakın. eğer %95 gibi bir oran tutturursanız domain işini bırakırım. sizin %99 snap kapar dediğiniz yakacik.com domainine namejetten ya da başka backorder firmalarından talep olmamışsa o domaini snapnames'in kapması gayet normal. ya da namejet ile kapışmış ve almıştır. bunu bilmek o kadar abartılcak birşey değil. ama genelleme yapamazsınız. şu şu firmalardan düşen tüm domainleri ya da %95'ini snapnames kapar demek yanlıştır. bunu size kesin olarak kanıtlarım. pending delete durumuna çok sık gelen ve kolaylıkla takip edebileceğiniz domainler LLLL.com'lardır. (2-3 gününüzü ayırın) LLLL.com domainlerin eski kayıt oldukları firmalara bakın sonra da domaini kapan backorder firmalarına bakın. ne demek istediğimi anlarsınız. %95 teziniz çürür. ya da 1'den fazla yerden backorder verilen 100 domaini izlemeye alın. iki taraftan da backorder verin. bu domainleri hangi backorder firmalarının kaptığını izleyin. neye göre kaptığını bir süre sonra anlarsınız. hangisine daha çok talep varsa ağırlıklı olarak o taraf domaini kapar. backorder firması o domaini almayı öncelik sırasında üste taşır. yazdıkları sistemde 1 kişi tarafından backorder verilmiş domainle 150 kişi tarafından backorder verilmiş domain aynı kefeye konmuyor. ben bugüne kadarki deneyimlerimden bunu çıkardım.