deccal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunun bencesi yok hocam backorder firmalarına mail atıp pending delete durumundaki domainler için durumun bu olup olmadığını sorabilirsin. her firmanın anlaşmalı olduğu backorder firmaları var. yazıyı tam okumadınız heralde. domainler daha düşmeden bu backorder firmalarına satılabiliyor. (PreRelease durumu) yani register tarihi sıfırlanmadan. ama pending delete durumundaysa domain, yani register tarihi sıfırlancaksa, anlaşmalı firma diye birşey kalmıyor, icann'ın kendisi bile o domaini hızlı olmazsa register edemez. durum bundan ibaret. birçok kişinin işine yarayacağı için bu yanlış bilinen şeyi paylaştım. doğrulamak isterseniz backorder firmalarına mail atıp sorabilirsiniz. ingilizceniz yoksa alantrona sorabilirsiniz.
siz benim yazdığımı tam okumamışsınız. ben silinme durumunda olan bir domaini firmalar doğrudan istediklerine veriyorlar demedim. domain silinme durumundaysa muhakkak yeniden kayıt edilecektir. bu herkesin bildiği basit bir bilgi.

siz silinen domainlerin yakalanması sırasında anlaşmalı firma olayının hiç bir özelliği olmadığını iddia ediyorsunuz. peki %95 oranında anlaşmalı firmaların domainleri kapmasını nasıl açıklayabilirsiniz?

örneğin burada yazdım %99 snap kapar diye. çünkü domainin düşeceği yer snap ile anlaşmalıydı nitekim öyle oldu snap kaptı.