dmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence yanılıyorsunuz. backorder olayı bahsettiğiniz kadar basit bir olay değil. Her firmanın onlarca anlaşmalı firması var. eğer %95 oranında "anlaşmalı firma" başarısı varsa bu tesadüf olabilir mi? belki anlaşmalı firmalar doğrudan ilgili firmaya vermiyor ama teknik olarak öncelik tanıyor.

bir yıldır domain takip ediyorum. şimdiye kadar backorder yapılmış bir tane domaini bile adı sanı duyulmamış bir firmanın aldığını görmedim.

bunun bencesi yok hocam backorder firmalarına mail atıp pending delete durumundaki domainler için durumun bu olup olmadığını sorabilirsin. her firmanın anlaşmalı olduğu backorder firmaları var. yazıyı tam okumadınız heralde. domainler daha düşmeden bu backorder firmalarına satılabiliyor. (PreRelease durumu) yani register tarihi sıfırlanmadan. ama pending delete durumundaysa domain, yani register tarihi sıfırlancaksa, anlaşmalı firma diye birşey kalmıyor, icann'ın kendisi bile o domaini hızlı olmazsa register edemez. durum bundan ibaret. birçok kişinin işine yarayacağı için bu yanlış bilinen şeyi paylaştım. doğrulamak isterseniz backorder firmalarına mail atıp sorabilirsiniz. ingilizceniz yoksa alantrona sorabilirsiniz.