Baştan söyleyim, benzer metni Borusan Oto ve Allianz Kasko' ya gönderdim. Borusan kem küm etti keşke daha önce bize ulaşsaydınız fln.. dedi, kasko şirketimden daha cevap yok.. Onlara göndermiş olduğum metni aynen koyuyorum biraz uzun eğer vaktiniz varsa ve bu 2 firma ile ilgileniyorsanız okuyun..

Alıntı
Merhabalar,

Öncelikle yaşamış olduğum, herkesin yaşayabileceği bir olayı ve devamında gelişen günümüz Türkiye’sinde büyük kurumsal firma kimliği taşıyan fakat kendi menfaatleri uğruna mağdur olmama sebebiyet veren firmanızdan bahsedeceğim.

2008 yılının yazında severek, beğenerek ve detaylı bir araştırma sonucu “Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım A.Ş.” in ithalatı ve yetkili satıcısı olan İzmir Özgörkey Oto’dan 2009 Model Mini Marka Cooper S model aracımı satın aldım. Mevcut dağıtıcı dışındaki firmalardan aynı araç için ithal edilmesi durumunda daha uygun teklif almama rağmen “Borusan Oto” ismine ve firmasına güvendiğim için doğru yolu seçtiğimi düşünüyordum. 1.5 yılı aşkın bir süredir severek ve üzerine titrediğim aracımla ile maalesef trafik kazası geçirdim.

06.03.2010 (Cumartesi) tarihinde Ankara’da geçirmiş olduğum maddi hasarlı trafik kazası sonucu aracımı kasko şirketim olan “Allianz (eski adıyla Koç Allianz)” in destek hattı yardımıyla “Borusan Oto Ankara Esenboğa” servisine çektirdim. Kazadan maddi hasarlı olarak kurtulduğum için şükretmeye ve servisten gelecek cevabı beklemeye başladım. 08.03.2010 Pazartesi günü 10.00 civarında servisi aradım ve aracımın durumunu sorduğumda aracıma kasko şirketimin eksperi ile bakılacağını öğrendim. Bu arada kasko şirketimin bana tahsis etmiş olduğu 7günlük ücretsiz aracı kullanmaya başladım. Salı günü tekrar aradığımda halen eksperi beklediklerini ve gelmediği ilettiler. Bende bu süreçte kasko yaptırdığım Çankırı Allianz yetkili acentesini (Fatma Öztürk) arayıp durumu eksperlerine bildirmelerini istedim.

Çarşamba günü olduğunda bizzat kendim Borusan Oto Ankara Esenboğa da ki servisine arkadaşım ile gidip hem gündüz gözüyle aracımı görmek hem de aracımda ilgilenen, serviste yetkili kişi olan hasarlı araçlardan sorumlu (Şeref Karasu) kişi ile tanışmak istedim. Güzel bir karşılamadan sonra aracımın yanına gittik. Dışardan bakıldığında sağ kapı, sağ arka çamurluk ve tabiî ki de gereken parçaların dışında gözle görülen çok da fazla değişmesi gereken parça olmadığı düşündüğümü belirttim hatta yanımda götürdüğüm fotoğraf makinem ile bizzat farklı açılardan aracımın resimlerini çektim. (fotoğraflar mevcut) Ancak serviste çalışan ve sonradanda tecrübesiz olarak “Şeref Karasu” tarafından karalanan ismini hatırlayamadığım bir yetkili aracınızın altına da bakmak istermisiniz dedi? Ben aracımın altında ne gibi bir hasar olduğu sorduğum zaman bana, “esas hasar altta beyefendi, aracınız pert olacak büyük ihtimalle” dedi. Ben açıkçası 5000–6000 Euro masraf tahmini ile gittiğim servisten pert olma ihtimalini duyunca şaşırdım. Aracımı lift e kaldırarak bana durumu izah ettiler, salıncak, travers, direksiyon kutusu gibi önemli parçaların hasar gördüğü ve değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Tabiî ki bunlar dışardan gözlem ile tahmin edilen hasarlardır. Sonuçta ortalama bir maliyet çıkacak ve kasko şirketim bunu bana karşılamalıdır.

Halen eksperimin gelmemiş olmaması ve maliyet hesaplaması çıkmaması üzerine servisten ayrılarak evime gittim. Ertesi gün gelen telefonda öğrendiğim üzere servisten ayrıldıktan sonra eksper gelmiş ve aracıma bakmışlar. Çankırı Allianz yetkili acentesinden bana gelen telefonda; aracıma bakan “Atilla bey” ismindeki eksper, bana iletilmek üzere;

1) Aracı neden Borusan Oto Ankara Esenboğa ya çektirdiğim?
2) Ankara’da Allianz’ in anlaşması olan başka bir firmaya çektirmeyi teklif etmiş
3) Borusan Oto’nun gereğinden yüksek fiyat verdiği konusunda bana bilgi verilmesini istemiş.

Şimdi öncelikle soruyorum; Ben kasko yaptırırken “Allianz” ismine güvenip senede milyarlar verip kasko yaptırıyorum, bırakında servise de istediğim yere götürebileyim. Arabamı “Borusan Oto” dan aldım, servise ve tamire de tabiî ki oraya gidecektir. Kaldı ki aracımı zaten “Allianz” yetkili yol yardımının yönlendirdiği çekici bu servise götürdü. Tabiî ki eksper fiyat araştırması yapabilir ancak yangından mal kaçırır gibi eksperin “müşteri ile görüşün, Borusan Oto Ankara Esenboğa pahalı teklif verdi, aracı çektirelim” demesi beni sinirlendirdi. Ben kaldı ki kasko yaptırırken masraf gözetmeden ve Full Kasko (bütün teminatlar dahil) diye tabir edilen en yüksek bedel ile aracımı kasko yaptırmışım. Ben nasıl teminat ayrımı yapmıyorsam şirkette araç parçaların bedeli yüksek deyip yaptırmamaya çalışmamalı.

Daha sonrasında Borusan Oto Ankara Esenboğa‘ yı arayıp, aracım kesinlikle başka bir yere götürülmemesi konusunda ki ısrarımı dile getirdim ve kapattım. Ve bana yapılacak listesini faks ile gönderdiler. 29.000TL den daha fazla bir tutar yani %60 lik pert sınırını aşmış bir liste elime geçmiş oldu. Aradan geçen 2 gün sonunda babam servise giderek araca bakmak istedi. Orada yapılacak parça listesini tekrar talep ettiğinde daha önce tarihli 29.000 TL den fazla olan toplam tutar, bir an 21.500 TL civarına düştüğünü 2. yeni bir liste ile görmüş ve Şeref beye sormuş. Kendisi travers ve direksiyon kutusunun eksperin ricasıyla çıkarıldığını, şüpheli parça olduğunu ve araç yapıldıktan sonra bu bahsedilen parçaların problemli olup olmadığına karar vereceklerini söylemiş. Bu nasıl bir mantık anlamış değilim? Doğal olarak aracım pert sınırından düşürülüyor, ben inatla Borusan Oto Ankara Esenboğa servisinde aracımı yaptırmak istediğimden, kasko şirketim “Madem müşterimiz Borusan Oto Ankara Esenboğa da aracını yaptırmak istemiş, o zaman şüpheli parçaları çıkaralım zihniyetine” aklım ermedi. Bana ilk gönderilen listede madem bu parçalar şüpheli idi neden belirtilmedi? Şeref beye bunu izah ettiğimde, araca bakan arkadaş bu listeyi çıkarmış, tecrübesiz diyerek 3. bir kişiye de haksızlık edildi. Sonuçta bu araca benim eksperim ile bakılmadı mı? Evet. Madem eksperim ile bakıldı ve yapılacak bir liste çıktı, kalkıp bu listeye sırf pert sınırını aştı diye “Borusan Oto Ankara Esenboğa” çalışanı Şeref Karasu’ya rica ile şüpheli parça çıkartılması bana hiç etik gelmedi:

Bende sonuç olarak hem Borusan Oto, hemde kasko şirketime kızarak aracımın hurdasını sattım. Daha sonrasında beni Kasko şirketimden Fatma Öztürk arayarak; “Orçun bey, siz aracınızın Borusan Oto da yapılmasını talep etmiştiniz biz anlaştık onlarla, bizim ekranımızda aracınız oradan çıkartılmış gözüküyor neden böyle bir şey yaptınız” demesi beni iyice sinirlendirdi ve sizin firmanız 50 milyarlık araç bedelimi ödeyemeyecek kadar ufak bir firma, aracımı sattım diyerek telefonu kapattım. Daha önceden pahalı diyerek yanaşmadıkları Borusan Oto Ankara ile nasıl oldu da bir anda anlaştınız? Acaba aracım pert sınırından düştüğünden dolayı mı??

Sonuçta benim aklıma pert fikrini sokan Borusan Oto Ankara Esenboğa yetkilileri sonrasında mebla çok gelince bunu yaptırmaktan kaçan ve rica minnet ile aracımı pert sınırından düşüren hem Kasko şirketim Allianz dır. Bunu da hiç sesini çıkarmadan onay veren Borusan Oto yetkililerini esefle kınıyorum. Bu şekilde firmanız sırf müşteri başka yere gitmesin ama kasko firmasını da memnun edelim mantığı ile beni tamamen kaybetmiştir.

Ankara’da 2008-2010 yılları arasında satılan bir çok Mini marka otomobilde ön ayak olduğumu da açıkça ispat edebilirim. Başta Ankara Emek 8.cadde de araba galerisi olan ve Borusan Oto Ankara Çankaya şube personeli Onur Dinçer e beni sorabilirsiniz. Ancak bu yaşadığım olaydan sonra başta firmanız ve satmış olduğunuz araç markalarından tamamen soğuduğumu ve bu metni herkese okuttuğumu bilmenizi isterim.

İyi günler.