Paylaşıp kaç en iyisi sen

dostum.
Şimdi benim gördüğüm kadarıyla
seohocasi yıllardır bu işin içinde olan, alanında tek arama motorlarını çözmüş biri değil.Ben süperim de demiyor. Neden üstüne gitmekle uğraşıyorsunuz?
Ama öğrendiklerini uygulayan,yeni taktikler geliştiren ve bir çok püf noktayı da paylaşan biri.
Şimdi burada bu işi yapıp da herkesin bilmediği konularda veya orta seviye bilinen konularda yazan var mı? Kaç kişi var ? Nedeni ise sırları paylaşıp rekabeti düşürmek.
Sonuçta yazılan yazı tabiki insanın reklamını yapacaktır. Bu gayet doğal. Ben 1 yıl kadar wordpress ile ilgili birçok kişinin problemini çözmeye çalıştım. Belki sitemden link vermedim belki karşılık amacıyla yapmadım ama şimdi tema tasarımı için beni buluyorlar ben fazla aramıyorum. Vaktim boşken bunu yapmanın faydasını görüyor insan. Bu paylaşımlarda ilerde etkili olacaktır. Karşılık beklemeden yapılsa bile işinize yarayacaktır.Reklam yapıyorsun diye burda suçlamanın anlamı yok.
Bu tarz paylaşımlar tartışmayı da beraberinde getirir. Seo üzerine olan konular tartışarak şekillenir. Çümkü bu konuda net 1 doğru yok. Google değiştikçe taktikler izlenilen yollar değişebiliyor ve bu da tartışarak ortaya çıkıyor.
Konuyu benlik tartışmasına çevirmenin bir alemi yok.
Ayrıca seo kelimesine neden bu kadar takılıyorsunuz? Seo kavramını dışarda bir esnafa sorun,bilinçli şirket sahiplerine sorun bilmezler. Soran var mı?
Seo kelimesi için günde 4 saat harcayacağınıza mahalle ağzı ile basit kafa ile düşünülen kelimelere odaklansaydınız belki de bir sürü müşteri çekecektiniz. Bunu bu şekilde düşünenler kazanıyor. Mesela biri "sitem birinci yap" yazıp birilerine ulaşabilir. Herkes düzgün türkçe ile aramalar yapmıyor.
Sanırım demek istediğim anlaşıldı. Seo kelimesi ile uğraşmaya vakti olmayan veya daha basit düşünülen kelimeleri düşünen zeki insanlar elbet var.
Cenk in üstteki mesajına da katılıyorum. Bırak başkaları anlatsın seni.
Özetle mevcut paylaşım üzerinde tartışalım. Msn de veya başka yerlerde bir konu üzerinde tartışabileceğiniz birileri olsun ki kendinizi geliştirin.