Hardaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
olay burda biraz farklı yalnız anakartınız nedir onu söyleyin ona göre daha net yardımcı olalım. Eski anakartların bios'unda raid sürücüleri entegeri değil onlarda AndyCap'inde dediği gibi nlite kullanmalısınız.

@AKServer'ında dediği gibi anakart yeniyse gidilmesi gereken yol doğru. AHCI intelin NCQ teknolojiyi desteklediğini iddaa ettiği zımbırtısı ama hiç bir faydası yok aksine sorunlu bir sistem

burda epey geniş olarak değinilmiş

http://forum.donanimhaber.com/m_1563...m.htm#15806633
anakartım Asus M2V-TVM

rapley adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
HDD'yi XP'ye nasıl kuruyorsunuz anlamadım. XP'yi HDD'ye kurmuyormuyduk??

SATA uyumlu XP cdsi olursa sorun olmaz diye düşünüyorum. Piyasada SP3 dvdler var. Tüm driverler ile birlikte kurulumu tek seferde yapabiliyorsunuz. Onları denemenizi tavsiye ederim.
Saolun o piyasada ki cd'lerden bi bulsam. Hep dandik cd'ler denk geliyor.

LEOX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bios ta gerekli ayarlamayı bulamadı iseniz ki benim bilgisayarımda bu sorun var her seferinde anakart cd sini kullanarak formatlıyorum...Nasıl yapıcam diyorsanız anakartın orjinal Cd si mutlaka elinizde vardır tabi bununla beraber disket sürücünüzde olması gerekir..Cd taktığınızda Cd boot edilince karşınıza gelecek seçenekler içinde Make Disk diye menü olması gerekiyor şayet yoksa Cd içine girin klasörler arasında braz gezinin mutlaka içinde Make Disk diye bir program görüceksiniz..Programı buldu iseniz disket sürücünüze disketinizi takıp programı çalıştırın disketinizin içinde gerekli dosyaları atacaktır..Bu işlem bittikten sonra disketinizi takın ve xp cdsi ile formatlama işlemine başlayabilirsiniz...Direk sürücüleri tanıma kısmında yani en başta disketten okumaya başlayacaktır sonra devamında diskinizi tanıtmış olarak karşınızda görüceksiniz
Hocam benim anakartım Asus M2V-TVM sizin anakartınızın modeli nedir.