Ortmdyz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim sorum olacak. bende body buildinge gitmek istiyorum. -güçsüzlük hat safhada, kas az buçuk kick box'ta yaptığımla kaldım- ama çok zayıfım. 1,72 boy 54 kiloyum. belime pantolonu 2 kere kemeri doladığımda takabiliyorum Hem kilo alıp hemde body nasıl yapabilriz?
Ben başladığımda body'e 17 yaşında 52 kilo 1.72 boy vardı bende

zaman zaman aksaklıklarla gittim falan üniversite 2 ye kadar çok büyük değişiklik yaşamadım sonra 1 sene kadar ara verdim. tekrar başladığımda gainer kullandım protein. ağırlık kaldırırken az gücüm var diye hiç üzülme yada kafana takma ben bench press diye bir hareket var göğüs çalışmak için onu ilk başladığımda 15 kilo olarak çalışıyordum şuanda 95 kiloya giriyorum zorluyor ama yapıyorum.

Sadece zaman. Sigara alkol kesinlikle olmamalı. Düzenli 3 öğün yemek yemelisin.

Sabah 8-9 Ana kahvaltı
Öğlen 12 - 13 arası öğle yemeği
Akşam 19-20 arası akşam yemeği

Ekstra olarak
Saat 11- 11.30 arası ek atıştırma
Saat 15.00 16.00 arası ek atıştırma
Saat 22.30 - 23.30 arası ek atıştırma

en geç 01.00 yatış düzenli bir uyku

Yani 3 ana öğün 3 te ara öğün yemelisin. Zorla kendini sakın yemeklerden sonra soda içeyimde mide rahatlasın yapma. Mide hantallaşıyor sonra.

ilk ay protein kullanabilirsin hatta ilk 3 ay. Önerebileceğim proteinler olur sana. Ama sakın ben kullanıyom 1 aydır bende dğeişim yok demeyeceksin zaman gerektirir. ben kolumun çapının 1cm artması için 4 ay çalışıyorum düşün.

Sen yeni başladın diye daha kolay olabilir senin için ilk ay çok rahat geçer. Hacim artar vücudunda hissedersin. Sonra yavaşlar. Sen yağlanarak kilo alman gerek şuanda boyuna göre 10 kilo daha alsan sana yeterlidir. Ama bu 10 kiloyu 3 - 7 ay aralığında alman en idealidir.

Kick box bende yaptım 4 sene kadar. Faydasının görürsün ama body'e gidip vücud yap sonra kick box yap. Zayıfken boxta vücudun acır çok.

Şöyle fark eder bende güçsüzdüm body'de kalıbı oturttum sağ yumruğum ilk etaplarda 400 kilo vuruyodu en düşük benimdi salonda. Rezil olmuş hissediyodum kendimi. Sonra çalıştım 2 yıl boyunca aralıksız düzenli yemek uyku antremanlara ara vermedim. Geçen kırkpınarlara getirmişler bir alet herkes vuruyor bakalım ne çıkacak diye. Orada denedim nekadar doğru bilemem 1012kg geldi vuruşum. Arada çok fark var başladığım zaman ile şimdikinin. Ama sabır sabır azim ve çalışmak.